Social Icons

Sunday, 15 October 2017

4 PESANAN UNTUK IBU MUDA YANG AKAN BERSALIN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Salam sihat dan salam bahagia buat semua. Terima kasih kerana sudi membaca blog sakinahms.blogspot.my

Hari ni, saya nak kongsikan 4 pesanan buat anda ibu-ibu muda yang kali pertama akan bersalin.

Mungkin, tak lama lagi.

Masing-masing sedang menghitung hari menanti hari bersejarah buat anda dan pasangan.



Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusan, ibu dan baby sihat dan selamat.

Aaaminn.

Hurmm..

Tengok gambar ni, teringat anak ibu.

Terketar-ketar di bawah lampu biru yang panas. Tersedu-sedu sebak menangis minta diambil, didakap, dipeluk.

Boleh juga baca kisah Azzahra dan Ibunya di sini. Just click untuk ke link.

Ibu menangis sepanjang malam, terseksa jiwa batin melihatmu wahai anak.

Ambil sekejap-sekejap untuk menyusu dan letak semula sebab nak balik rumah cepat.

Tak sanggup dah duduk kat wad berdua je tanpa ayah dan nenek.

Keliru tengok anak orang lain nampak sama macam Azzahra.

Cepat-cepat ibu Istiqfar dan berdoa mohon diberi kekuatan dan kesembuhan.

Masa ni, Baby Azzahra baru kena cucuk untuk ambil darah. Kecian, dia.

Ok.

Pesan saya kepada ibu-ibu muda di luar sana :

1. Cuba kawal emosi, elakkan dari tertekan.

2. Perbanyakkan Istiqfar sebab syaitan mudah mendekati kita yang sedang lemah dan berada dalam "Zone Merah".

3. Mintak suami, ibu ayah, mertua dan keluarga doakan kesihatan, dan keselamatan kita dan juga baby.

4. Penting! buat persiapan awal dengan bekalan vitamin-vitamin seperti B Complex (elak stress, meroyan), Vita C (imunisasi, kesembuhan luka), Vitalea (energy, tambah darah), ESP (protein untuk bina sel), Vivix dan banyak lagi mengikut keperluan.

Kenapa Penting ‼️

Sebab di wad nanti, makanan yang disediakan oleh pihak hospital belum tentu sesuai untuk kita yang dalam berpantang.

Contoh pengalaman saya, sepanjang kat wad memang disajikan dengan ayam je sepanjang masa.

Saya tak makan ayam lagi sehingga hari ni. Risau gatal. Alhamdulillah, setiap hari emak datang bawak makanan untuk berpantang.

Ada setengah orang ok je makan ayam.

Semasa di wad ni juga lah kita kemungkinan besar tak cukup tidur dan rehat sebab jaga baby atau ulang-alik melihat baby di wad lain (jika ada masalah).

Masa saya memang tak cukup tidur sebab baby jaundice, asyik menangis bila diletak bawah lampu.

Masa rest saya masa, husband dan emak datang melawat je.

Papepun all the best. Semoga dipermudahkan semuanya.

Setiap orang lain ujiannya.

Semoga apa yang dikongsikan ini memberi manfaat kepada ibu-ibu first time macam saya.

Anda ingin dapatkan Set Ibu Bersalin, Menyusu dan Berpantang Shaklee, boleh hubungi saya. WhatsApp/ Telegram/ Call - SAKINAH (019-916 4276).

InsyaAllah, sama-sama kita usaha yang terbaik untuk diri dan keluarga tersayang.

Sekian, wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.
"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies