Social Icons

Sunday, 25 February 2018

CABARAN WORKING AT HOME MOM (WAHM) BERANAK SATU

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Apa khabar?

Saya nak tanya.

Apa anda rasa.. Bila disuruh campur susu tepung untuk si anak yang baru nak membesar?

Hakikat susu badan melimpah ruah, sentiasa ada untuk anak kita. Lambat menyusu je bengkak.

Kenapa?

Alasannya senang nak tinggalkan anak bila pergi kerja.

Bila ada kerja senang nak buat pinjaman perumahan.

Hurmm..

Ye ke, senang?

Please.. lah.

Ini mentaliti lapuk.

Sedangkan dalam Islam sendiri ada menyebut 9/10 rezeki datang dari perniagaan.

Kenapa nak dikejar 1/10 rezeki tue?

Alasan lagi, buat apa belajar tinggi-tinggi? Peram buat perkasam.

Maaf ye.

Ibu-ibu yang bekerja dari rumah bukan memeram, menjerukkan kelulusan.

Kesilapan ramai orang termasuk saya sebelum ini, belajar tinggi untuk mencari peluang pekerjaan. Dapat kerja gah pada nama, terus sign up loan untuk menambah hutang.

Hahaha..

Betul, betul..

Memang diakui bila bekerja kita ada pendapatan tetap.

Tidak dinafikan.

Kalau semua nak kejar 1/10.

Habis.. 9/10 yang Allah dah sediakan tu, siapa nak ambil?

Cuba congak.

9/10 dengan 1/10 mana lagi banyak?

Haa..

Dah tahu jawapan.. so, buat apa lagi terkial-kial menanti kerja melamar kita bertahun-tahun.

Usah risau pasal rezeki.. kalau kita rajin berusaha, jaga adab dengan Allah dan sesama manusia.

InsyaAllah sooner or later, sentiasa ada manisnya.

Anak-anak membesar kat depan mata, sambil menjana pendapatan dari rumah.



Biarlah apa tohmahan, sindiran.. pandanglah ia dari sudut positive.

Ok.

Sambil bekerja pun boleh berniaga.

Cuma pilihan pada hati masing-masing.

Jika anda kental dan tabah berpisah dengan anak, tak jumpa setahun pun tak pe.

Hantar anak ke rumah nenek dorang, up to you.

Cuma saya harap, anda boleh berfikir keadaan your parents.

Kecian emak ayah kita, masa muda jaga anak. Dah tua jaga cucu pulak.

Terkejar-kejar kencing berak cucu. Masa beribadat terganggu sebab nak kena belai, timang-timang cucu pulak.

Huhuhu.

Nasib badan.

Kalau larat dan sihat.. ok, lah.

Ni, jenis yang bawak diri pun tak kuat.

Si cucu pulak tengah aktif explore sana-sini. Habis haru-biru satu rumah.

Dunia zaman sekarang.

Tak jaga.. tak senang hati. Sebab cucu. Nak hantar ke pengasuh tak yakin.

Dalam tak de kudrat tu, diusahakan jugak.

Sangat kecian taw.

Papepun, All the best kepada semua wanita.

Anda ingin menjana income dari rumah tanpa risau memikirkan keselamatan dan kebajikan anak-anak di rumah pengasuh?

Tak nak bebankan emak ayah di kampung?

Nak ada masa berkualiti semasa anak membesar?

WhatsApp saya (SAKINAH - 019 916 4276) untuk dapatkan ebook Sorry Boss Saya Terpaksa Berhenti Kerja.



Saya tak suruh anda berhenti kerja.

Just read the e-book then you know what to do for your life.

InsyaAllah.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies