Social Icons

Tuesday, 4 October 2016

SOLUSI KELUARGA : ANAK SAKIT IBU SUSAH HATI

Setiap hari kita mendengar bermacam-macam bicara dan luahan hati seorang wanita. Wanita itu mungkin, sahabat kita, jiran kita, saudara-mara kita, pensyarah kita, cikgu kita, ofismate kita, kawan kepada kawan kita dan sesiapa sahaja mereka.

Ada yang positive dan ada yang negative.

Kalau yang dah berkeluarga dan mempunyai anak kecil, mesti menceritakan masalah anak yang sakit, anak yang perlu check in rumah sakit setiap bulan.

Zaman sekarang, rasa ramai sangat anak-anak kecil mudah jatuh sakit. kecian mereka.

Walau saya belum ada anak. Alhamdulillah, diberi peluang menjaga adik-adik yang kecil di usia muda. Kembar 8 tahun dan abangnya 11tahun.

Kadang yang abangnya 15 tahun pun sakit jugak.

Normal sakit dorang ni, sebab demam. Berjangkit sorang ke sorang.

Mungkin faktor persekitaran dan pencemaran udara, yang menyebabkan begitu cepat virus-virus jahat tersebar semasa di sekolah dan di luar.

Cabaran setiap kali dorang sakit memang berbeza.

Namun bersyukur sebab, demam tak lama.

Apa yang merisaukan sebab budak-budak kecik ni, susah sangat nak makan sayur, vitamin dan buah-buahan.

Dan perangai tak suka makan sayur ni, bukan adik-adik saya sahaja. Rupanya, ramai kat luar sana anak-anak kecil susah nak makan sayur.

Mestilah emak-emak dorang risau. Mahu tak risau.

Kadang saya sendiri pun, tak tahu dah nak masak sayur cam mana. Sudahnya, saya yang habiskan. Huhuhu..

Sebab tu, saya sangat galakkan ibu-ibu di luar sana yang merupakan tunjang kekuatan keluarga amalkan pengambilan suplemen harian sekurang-kurangnya Vitamin C, Vitalea Multivitamin dan juga sumber vitamin dari Omega-3 (Minyak ikan terpilih dari laut dalam) untuk anak-anak kita.

Sempena promosi bulan Omega Guard Oktober 2016 nie, jom! borong bebanyak untuk anak-anak dan keluarga.

Ok.

Walau apa pun cabaran, saya doakan hidup anda mahupun mereka semua dipermudahkan oleh Allah SWT.

Sakinah (019-9164276),
Wkorking-At-Home-Woman(WAHW).
Shaklee Business Leader.
sakinahms.blogspot.my

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies