Social Icons

Monday, 30 April 2018

15 RAHSIA BERTAHAN SELAMA 27 TAHUN DALAM BISNES SHAKLEE BERSAMA MASTER HJ ROSLAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera bagi yang bukan muslim.

Semoga segala urusan kita hari ini dipermudahkan olehNya.

Kinah doakan anda Kaya, Bahagia, Berjaya dan diBerkati Allah SWT.

Cakap kat orang sebelah.

Anda Kaya & Berjaya.

Ok.

Pagi ni, Kinah nak share dengan sahabat semua 15 Rahsia Bertahan dalam Bisnes Shaklee sehingga 27 tahun yang telah dikongsikan oleh Master Hj. Roslan semalam.

Siapa Master Hj. Roslan ni?

Beliau Super dupper upline Kinah.

Ikutkan susur galur, Kinah dah tak tahu generasi ke berapa. Mayb, 9-10 cam tu lah.

Banyak sangat level. Kihkihkih.

Yang pasti, upline-upline Kinah semuanya Master Coordinator.

Master Maria, Master Ainul, Master Hafsah, Master Ira, Master Laila dan seterusnya sampai ke Master Hj. Roslan.

Malam tadi, kat group coaching telegram Projek Buat Duit kita invite speaker Khas Master Hj. Roslan.

Beliau citer masa mula-mula buat Shaklee, beliau jadi Imam masjid dengan upah RM150 je waktu tu.

Beliau tak boleh rasa selesa.

Beliau mencari peluang bisnes. Dan akhirnya terjebak dengan bisnes sehingga hari ni.

Alhamdulillah.

Beliau share 15 Rahsia cam mana boleh bertahan dalam bisnes Shaklee.

1) Ada Big why : Apa BIG Why kita

2) Sabar kunci kejayaan dalam bisnes

3) Love shaklee, love produk : Kita pun amalkan sebab kita rasa keberkesanan dan keyakinannya.

4) Sayang diri, sayang orang lain : Amalkan kesihatan dan bantu orang lain pun peroleh hidup yang sihat dengan shaklee.

5) Tak berhenti buat 3S : Share, sponsor, servis.

6) Buat dari hati, tak kan rasa penat dan stress. Ia akan mudah masuk ke hati orang lain.

Bila stress orang pun akan stress. Hehehe.

7) Ada excitement dan ikhlas. Bukan copy paste buta-buta copywriting.

Nanti, tak sampai ke hati. Biar tulus dan ikhlas.

8) Ada team - sponsor ke bawah (network of customers, network of leaders).

9) Jangan ambil hak orang : Ini penting.

10) Jaga hubungan dengan parents, Jangan kedekut, tak bayar hutang - tengok balik kenapa rezeki kita tersekat.

11) Bina team dengan penuh semangat.

12) Banyak berdoa dan munajat, Allah yang bagi rezeki. Kembalikan semua pada Allah.

13) Keep on learning. Banyak kelas sekarang.

Nak tak nak je.

14) Jangan bergaduh.

15) Always respect Mentor/ guru.

Haa !

Amacam?

Adakah 15 Rahsia ni ada pada anda?

Kalau ada dan anda rasa anda layak untuk bersama my team Projek Buat Duit, jom! whatsApp Kinah sekarang !

WhatsApp : 0199164276.

Sama-sama kita bina legasi bisnes kita untuk generasi akan datang seperti Master Hj. Roslan.

Anda boleh baca jugak pengalaman saya attend class offline bersama Master Hj. Roslan di sini (Class Offline Advance Bisnes).

Jika anda rasa perkongsian ini positive dan baik, click button SHARE supaya lebih ramai peroleh manfaat dunia akhirat.

InsyaAllah.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies