Social Icons

Thursday, 9 October 2014

BUIH-BUIH CINTA SAKINAH

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar sahabat-sahabat Cinta Hati Sakinah, yang disayangi dan dikasihi untuk hari ini?

Walau apapun, SMS mendoakan anda sihat, ceria dan bahagia bersama keluarga masing-masing dan tidak kira di mana jua anda berada.

Dah tiga hari berturut-turut cuaca kat sini, asyik mendung dan hujan. Alhamdulillah hujan, rahmat.

Ok, sahabat.. Petang ni SMS nak berkongsi sambungan daripada kisah Cintaku Mula Bersemi dalam entry yang lalu.

BUIH-BUIH CINTA

Cinta Hati Sakinah rasa kekeringan idea nak bermadah sebenarnya, nie. Idea banyak.. tapi, rasa cam tepu pulak. hihihi..

Amboi... nak bermadah-madah pulak, ya. Tak kisah, la.. asalkan anda semua faham.

Pejam celik pejam celik..dah 26 hari berlalu kisah 100 Hari Mencari Cinta Hati Sakinah nie. waduh..!! Dah nak jadi macam novel pulak, ya.(Berangan........).


Mesti anda semua nak tahu kan, apa yang berlaku kepada Cinta Hati Sakinah sepanjang 26 hari nie..??

Of course, la.. (Malunya..rasa cam blushing. Perasan, lagi)

Nampak tak blushing? hihihi..
JOM DENGARKAN KISAH SMS DENGAN UBAT SEBELUM KENAL SHAKLEE

SMS telah membuat satu keputusan yang agak luar biasa dalam hidup, dengan mengambil Set Slimming ataupun Set Kurus Shaklee.

Cam mimpi, pun ada. Tak pernah terlintas dalam kamus hidup SMS yang akan ambil ubat kurus..

Ubat ke? Cam takut, je.. sebab SMS memang tak suka makan ubat. Sangat susah nak makan ubat.

Even sakit cam mana pun, SMS rela menanggung sakitnya. Kerana SMS tanam dalam diri. 

"Sekejap je, Sakinah.. Jap-jap lagi, ok la tue."

SMS takut dengan momokan orang yang menyatakan kalau kita selalu bergantung kepada ubat hospital.. nanti buah pinggang kita akan rosak.

Yes!! memang betul.. tak de, nya momok-momok..

Dulu, zaman-zaman belajar.. asal setiap bulan, SMS akan sakit. Ada dua je, sakit SMS. Sama ada gastrik ataupun senggugut.

Time tue, memang habit la. Bila sakit, pi klinik. Bukan nak ubat.. sebab SMS memang tak suka ubat kan.. SMS nak Medical of Certificate (MC) je. Bukti, tak datang kuliah.

Ubat tak yah cakap la.. memang akan bersusun kat atas rak. Yang paling banyak, Magnesium sebab gastric. SMS siap offer kat kawan-kawan lagi.. Itu silap SMS, sebab tak tahu.. Ubat hospital ni, akan ada side effects untuk long term. 
Contoh, Magnesium yang selalu dapat.Sumber dari pondokkecil.com
Doktor pun dah familiar dengan muka SMS nie.. dah banyak record kan. Sampai SMS cakap kat Dr:

"Tak pe,la Doc. Ubat hari tue, ada lagi. Nanti, membazir pulak. kihkihkih (gelak dalam hati).. padahal, tak habiskan pun. Ambil sekali je, bila sakit"

Kalau senggugut lak, diberi panadol. Kadang, pil yang warna pink tue.. apa entah namanya. (pil perancang rasanya - orang yang cakap. SMS tak pernah terlintas nak selidik lebih-lebih pulak).

Itu lah kisah SMS dengan ubat hospital.. SMS lebih rela, ambil minyak panas cap Mestika, sapu kat perut. Memang wajib la, ada minyak tue..

SMS yang dulu.. time ni, pun dah berat..
26 HARI YANG LALU

Tapi, berbeza sekarang.. SMS mula mengenali pelbagai penyakit.. ubat-ubat dan banyak perkara untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat dan bahagia.


Tak perlu makan ubat pun.. just, ambil supplement vitamin dari Shaklee. Ianya, bukan ubat hospital yang sememangnya terkandung dadah. 

Untuk makluman anda semua, dadah tue adalah ubat.. tapi, bila disalahgunakan, mengambil dalam kuantiti yang banyak.. itu yang parahnya.. menyebabkan addicted dan jadilah penagih yang tegar.

Vitamin apa pulak yang telah membuatkan Cinta Hati Sakinah addicted tiba-tiba nie..??

Tak de,la addicted.. Kalau tak dapat makan sehari.. cam orang nak mati. hihihi.. Just, supplement bagi membantu proses dalam badan SMS berjalan dengan lancar.

Sebelum ni, sistem dalam badan nie dah uzur.. dah lemah. Tak jaga leklok, kan.. Makan ikut suka hati. Fast food dan macam-macam yang kurang sihat.. itu semua tak elok. Sedangkan Allah swt sendiri pun tak suka.. Pasti ada hikmahnya..

Sebagaimana firman dalam Al-Quran, Surah Al-A'raf ayat 31 yang bermaksud:

"... Makan dan minumlah, tetapi janganlah berlebihan, sesungguhnya Allah swt tidak suka orang yang berlebih-lebihan."

Itu SMS suatu ketika dahulu.. Makan tidak menentu. Ikut mana yang sempat je. Tanpa memikirkan akibat untuk jangka masa panjang. 

Akibatnya, sekarang.. SMS kegemukkan. Overweight..!! Ngerinya.. Banyak perkara jadi terhalang bila saiz badan bertambah nie..

Uwaaaa...... SMS pernah cecah 75KG.

12 September 2014 (New Challenge)
Alhamdulillah.. SMS ditemukan dengan Set Slimming yang merupakan Cinta Hati, jantung Hati Sakinah kini. 

Inilah jantung hati Sakinah..Cinta Hati Sakinah. BEST ke BEST??
Oklah, sahabat.. SMS berhenti di sini dahulu. Hingga bertemu kita kembali dalam entry akan datang yang lebih detail, lebih power..!! mengenai Jantung Hati Sakinah.

Semoga entry kali ini, dapat memberi manfaat kepada anda semua dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."

*SEMPENA TAHUN BARU 2015 : REBUT PELUANG PROMOSI HEBAT DAN JIMAT BERGANDA-GANDA UNTUK INSAN-INSAN TERSAYANG TERUTAMA IBU DAN AYAH



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Cinta Hati SMS untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
Shaklee ID : 1168494
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies