Social Icons

Friday, 28 July 2017

FIRST TIME SHOPPING BARANG DI BRANCH SHAKLEE SRI RAMPAI, KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Hari ni, mak yong bersama en. suami bergerak ke KL untuk attend program Business Growth Workshop (BGW) pada hari esok dan lusa (29 hingga 30 Julai 2017) di PWTC bersama Richworks.

Tapi, dukacitanya mak yong hanya menjadi peneman setia en. suami sebab mak yong tak layak turut serta.

Alasannya mak yong dah 34 minggu. Kalau 32 minggu ke bawah still boleh follow.

Tak pe, lah. Nanti, kita mintak en.suami sharing input yang dia dapat.

Ok, dipendekkan cerita sepanjang perjalanan mak yong selesema, kurang sihat. Actually dah dua hari. Kebetulan pulak, Sustained Release Vita pun dah habis. Biasa kalau selesema, mak yong akan ambil vita c dan up dose je.

Kesibukkan follow en. suami sana-sini, terlupa nak order online. Huhuhu..

En. suami risau nak tinggalkan mak yong sepanjang workshop nanti. (Alhamdulillah, mak yong dapat suami yang concern). So, dia ajak ke branch berdekatan di KL untuk shopping vitamin yang dah habis.

Mengimbau kembali kenangan beberapa bulan lepas : Pernah sekali masa pertengahan kehamilan.. mak yong nak potong sayur, tapi terpotong jari sampai berdarah banyak. Darah tak berhenti, walau dah balut dengan tisu. Luka dalam agaknya.

Pastu, mak yong cari en. suami sambil pegang jari yang terpotong dan menangis macam budak kecik. Huhuhu.. En. suami pun menangis sama. Terkejut dia ingatkan mak yong tergelincir jatuh ke apa kan. Suami mana tak sayang anak bini.

Opps!! sorry, selingan sekejap.

Ok, en. suami dah offer diri untuk beli vitamin. Mak yong apa lagi. Seronok, riang ria.. hati bebunga tak terkata.

Dalam masa yang sama, kalau boleh tak nak lah susahkan dia yang dah kepenatan drive. Terpaksa pulak melayan kerenah mak yong ke shaklee branch yang kami sendiri tak pernah sampai dan tahu kat mana letaknya. Huhuhu..

Nasib baik ada waze. 10 minit dah sampai dari rumah pak sedara kami yang terletak di Kg. Batu Muda.

Shopping di branch Shaklee Sri Rampai, KL.
Abaikan mak yong yang dah gemuk. (Week34)

Mak yong pun tak sangka sangat cepat dan so excited for the first time shopping di branch. Rasa macam jakun sekejap. Hahaha..

Rasa macam baru nak register ahli shaklee.

Selama 4 tahun.. baru hari ni, beli barang kat kaunter. Macam mana tak jakun. Sebelum ni, just click-click hujung jari. Tunggu barang sampai rumah dalam masa satu ke dua hari bekerja je.

Itu yang best bershaklee.. tak yah susah nak shopping jauh ke branch. Company yang uruskan semua shipping sampai ke muka pintu rumah.

Shopping Set Ibu Hamil & Bersalin/ Berpantang di branch Shaklee Sri Rampai.

Sambil shopping dapat pulak side income. Alhamdulillah..

Best ke best..

Ok, kat bawah ni alamat branch shaklee yang sah berdaftar untuk kita shopping.

Branch Shaklee yang sah berdaftar termasuk branch Sri Rampai.

Kalau anda ada sebarang masalah atau nak register ahli boleh direct contact mak yong ye : Sakinah (019-9164276).

InsyaAllah.. mak yong bantu dan berikan khidmat nasihat terbaik untuk anda.

Bukan susah pun, senang je.

Bak kata pepatah melayu, "Hendak seribu daya, tak mahu seribu dalih".

All the best.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies