Social Icons

Sunday, 30 July 2017

IBU HAMIL 8 BULAN KERAP KE TANDAS

Ibu hamil 8 bulan kerap ke tandas
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca dan yang masih setia mengikuti blog ini.

Saya doakan semoga anda dan keluarga sentiasa diberikan kesihatan yang baik-baik setiap saat. Kaya, bahagia dan berjaya diberkati hidup dunia akhirat. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah..

Hari ni, nak share sikit keadaan mak yong yang dah masuk minggu ke-34 kehamilan.

Sekarang ni, mak yong amat kerap ulang-alik masuk toilet. Boleh dikatakan setiap sejam. Baby pun makin aktive bermain dengan ibu. Main apa pun, ibu tak tahu.

Asalkan dia sihat bahagia, cukup buat ibu senang hati. Sementara tunggu ayah balik workshop.. ada jugak peneman & penghibur, kan..

Cuma satu masalah kat sini, line internet so-so. Walau berpijak di bumi KL. 5 minit je nak ke PWTC (merempit dengan motor).

Kena fikirkan alternative lain, untuk ibu wat kerja. Semangat taw, ibu angkut lappy dengan harapan boleh menulis then terus publish. Nampaknya, mampu menulis je lah.

Walau apa-pun, bersyukur atas nikmat dariNya. Walau slow.. ada jugak line sangkut. Kena bertabah. Hehehe..

Pesanan ikhlas dari mak yong.. kalau ada sesiapa nak order vitamin shaklee, boleh Whatsapp mak yong ye : Sakinah (0199164276). Kita consult berdasarkan keperluan dan keadaan ibu-ibu.

Mana lah tahu, ramai ibu-ibu bermasalah sama macam mak yong. Sakit badan, sakit urat, sakit pinggang macam orang tua. Orang tua pun tak macam kita.

Semalam, mak yong telan 6 biji Ostematrix sebelum tidur. Sekarang dah tak boleh telan 4 biji macam sebelum-sebelum ni. baby makin aktive, ibunya pun makin teruk kena gasak. Alhamdulillah, settle masalah.

Psstt..!! jangan tiru mak yong taw. Mak yong ni, tak boleh minum susu. Kalau anda di luar sana boleh minum susu, cukup 2-4biji ikut keadaan kesihatan masing-masing.

Ok.

Alamak! terpanjang pulak.

Hope, anda peroleh sesuatu dari sharing mak yong yang baru nak jadi ibu buat pertama kali nie.

Agak-agak dulu macam mana lah mak yong dalam perut emak? Kecian emak kita. Besar pengorbanannya mengandung, melahirkan dan menjaga kita.

Sayang emak.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies