Social Icons

Monday, 7 August 2017

KALSIUM OSTEMATRIX PENGGANTI SUSU

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Salam sihat dan salam bahagia buat semua. Terima kasih kerana sudi membaca kisah ini. Mungkin, anda juga seperti saya tidak suka minum susu.

Walau apa-pun saya doakan anda kaya dan berjaya. Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

OSTEMATRIX !!

Setiap malam.. ni, lah pengganti susu makyong.

Ada ke yang tak boleh minum susu macam mak yong?

Menurut kata-kata nasihat oleh panel perubatan : Dr. Noor Fidak Samsudin, dalam buku ibu hamil 9bulan 10 hari (m/s 59).. beliau ada berkata ;


"Sepanjang Kehamilan Tiada Paksaan Dalam Mengambil Makanan. Makan Ikut Yang Kita Boleh. Ada Yang Boleh Makan Apa Sahaja Dan Ada Yang Tidak. Kalau Patient Tak Boleh Minum Susu Ambil Pil Kalsium."

Ok.

Macam makyong susu memang susah nak minum.

Pada awal pengambilan kalsium Ostematrix pun susah nak telan. Namun, disebabkan fikir kesihatan diri dan baby.. Mak yong paksa diri.

Fokus dan fikir yang baik-baik. Fikir yang sihat dan sedap-sedap je.

Alhamdulillah, sekarang dah mampu telan 6 biji setiap malam.

Biasa kita suggest 4 biji sahaja. Tapi, Mak yong ambil extra dose sebab 4 biji tak mampu cover masalah cramp Mak yong.

(Anda boleh baca di sini, kisah Mak Yong selalu cramp semasa hamil).

Masa nak minum susu.. mak yong cuba jugak fikir sedapnya susu nie. Tapi, failed.

Agaknya, sebab dari kecik memang tak minum susu formula kot.

Teringat masa kecik, arwah ayah pernah belikan mak yong adik-beradik 1 tin susu tepung. Dibancuhnya, untuk anak-anak.

Sudahnya, apa jadi?

Susu tak habis.. kitorg memang tak suka, bau nya semacam je.

Cuma bila masa adik kembar 2 orang tu je bertin-tin susu habis. Repeat tiap-tiap bulan.

Ini lah sedikit kisah pendek Mak yong dengan susu.

Sekian, dan minum lah susu buat mereka yang mampu telan.

If tak boleh, cari lah alternatif lain.

Sebab kita mula kehilangan kalsium bila usia semakin meningkat dan yang kuat bekerja. Buat kerja-kerja kasar. Aktif bergerak, bersukan dan banyak lagi.

Senang citer kekuatan dan kepadatan tulang kita akan merosot.

Badan kita tidak hasilkan kalsium.

Kita sendiri kena usaha to up melalui pemakanan yang ada kalsium, zat besi dan semua yang diperlukan oleh tulang, sel-sel badan.

Ok, kalau anda ingin dapatkan Ostematrix atau Set Vitamin Lengkap bagi Ibu Hamil dan juga GDM boleh hubungi saya di no. ini : 019-916 4276 (SAKINAH).

Sekian, wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies