Social Icons

Sunday, 20 December 2015

SPECIAL ONLINE COACHING KURUS 60HARI

Assalamualaikum wbt..

SMS doakan sahabat semua berada dalam keadaan sihat sejahtera dan dipermudahkan segala urusan dunia/akhirat. Kita dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah.

SPECIAL ONLINE COACHING 60 HARI

Rasa cam dah lama tak berkongsi dengan sahabat mengenai perkembangan program Now Everyone Can Kurus (NECK).

Sekarang program NECK dah advance.

Kami organize special coaching untuk 60 hari sahaja di group exclusive telegram dan ia limited kepada 100 orang peserta sahaja.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa 60 hari dan kenapa wajib ambil supplement?

Ok.

Bagi saya, NECK ni mudah sahaja.

Jika anda rasa saya betul, anda boleh follow dan join our team. Begitulah sebaliknya.

Ramai yang rasakan 100hari tu, terlalu panjang. So, kita create shortcut coaching hanya 8 minggu.

Dan ada lah pengisian-pengisian baru yang lebih menarik dan bermanfaat sepanjang 60 hari anda bersama kami.

Hurmm.. kenapa supplement (nutrisi tambahan)?

Kami sangat-sangat menekankan akan keperluan nutrisi iaitu dalam bahasa orang putih, kita panggil supplement lah.

Actually, Emak ayah sangat digalakkan untuk beri makanan yang seimbang, penuh berzat dan berkhasiat sejak anak dari dalam kandungan lagi.

Tapi, masyarakat Malaysia masih jauh ke belakang.

Mereka tidak tahu akan kepentingan nutrisi tambahan nie.

Bukan salah mereka pun.

Kita bersalah jika biarkan anak-anak atau bakal anak-anak kita kurang zat makanan hingga berlaku obesiti dikalangan kanak-kanak.

Lagi kasihan, kalau kita sendiri yang OBES.

Cam mana boleh jadi OBES, sebab ambil zat pemakanan yang KURANG SIHAT dan TINGGI KALORI serta KURANG AKTIF. 

Yelah, sekarang macam-macam fastfood, junkfood, perisa dan perasa di pasaran.

Semuanya mudah tapi sedap.

So, kita tak rasa ia akan memudaratkan.

Sama cam saya suatu masa dahulu. Nak sedap dan cepat.. cari drive thru je. Nak-nak kalau selalu outstation. Itu je, yang nampak. At last, diri sendiri bam bam dan OBES.

Lately, terlalu kerap kes-kes kematian dan penyakit kanser di sekeliling saya. Saya sangat takut dan risau melihat kepada fenomena ini.

Memang akan ada yang berkata, MATI itu PASTI. Kalau dah sampai ajal, makan apa pun tetap akan MATI.



Ye, setuju.

TAPI..

Cuba kita tengok nenek moyang kita dulu-dulu. Kenapa umur dorang lebih panjang berbanding kita di zaman sekarang?

Even dah 80tahun.. tapi, tetap sihat dan gagah berkebun. Ke sana ke mari.

Masyarakat kita hari ini, di usia 40-an ramai dah yang sakit macam-macam.

Ini berdasarkan kepada rekod peserta-peserta kami yang lepas.

Kebanyakkan mereka yang join NECK, semuanya 30-an ke atas.

Dan sangat kasihan. Mereka ada penyakit macam-macam. Seperti darah tinggi, kencing manis, pcos, slipDisc, fibroid, hyper/hypo tyroid dan banyak lah sakit yang saya pun tak ingat nama scientific nya. 

Ini semua berpunca dari amalan gaya hidup kita.

So, nasihat saya..

" Kita mencipta realiti kita sendiri. Jika kita percaya kita boleh kurus, Kita betul. Jika kita percaya kita sukar kurus, kita pun betul.. 

Kita adalah apa yang kita fikir, kita rasa, kita sebut dan kita bayangkan. "

Marilah sama-sama ubah gaya hidup kita.

NECK adalah program coaching 60 hari yang melatih diri, mendidik minda, memberi peluang kepada diri dan keluarga serta masyarakat sekeliling untuk berubah ke arah hidup yang lebih baik dan sihat. Kurus itu bonus.

InsyaAllah.

SMS doakan semoga sahabat semua berjaya, kaya dan bahagia serta diberkati oleh Allah SWT dunia akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

*Sila SHARE, jika ada rasa entry kali ini bermanfaat kepada saudara-mara mahupun rakan-rakan kita di luar sana. Mudah-mudahan lebih ramai yang akan berubah ke arah hidup yang lebih cemerlang.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies