Social Icons

Wednesday, 16 December 2015

6 KELEBIHAN SMOOTHIE ESP PURPLE LIGHT YELLOW MARVELOUS!!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua..

SMS doakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.com sentiasa berada dalam keadaan sihat dan berbahagia selalu di samping keluarga tercinta.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah.

Ada ke sahabat SMS yang suka minum ESP? Tahu ke apa kebenda lah ESP nie, kan?

SMS suka benar sebut ESP..

ESP stand for Energizing Soy Protein Powder. Atau dalam bahasa melayu kita, serbuk soya Non-GMO. Kiranya bebas kimia lah. (Baca di sini, SERBA SALAH DENGAN ESP?).

Ok, sebelum saya kongsikan pasal kelebihan smoothie ESP nie.. SMS cerita dulu cam mana nak buat.

Senang je.

Budak kecik pun pandai kalau kita ajar dorang. Hehehe..

SMOOTHIE ESP PURPLE LIGHT YELLOW MARVELOUS

Ok, cam biasa sediakan bahan-bahannya terlebih dahulu.

Oleh kerana namanya Purple Light Yellow.. saya gunakan, buah anggur dark purple, mangga muda separa masak yang dah kekuning-kuningan, dan ESP serta air kosong.



Itu je. 

Kupas kulit mangga, potong-potong dan bersihkan anggur. Anggur ni, boleh direndam dalam basic-H untuk hilangkan bahan kimia pada selaput kulitnya.


Dah siap.. ready untuk di blend.

Tak sampai 5 minit pun, siap smoothie ESP kita nie.


Marvelous!! taw :-)


Masam-masam, manis. Tak perlu letak sugar ye. Nak tambah susu rendah lemak/ kolestrol pun boleh. SMS tak suka minum susu. Hamis, baunya. Huhuhu..

KELEBIHAN SMOOTHIE ESP PURPLE LIGHT YELLOW

Minum pun sudah..

Siap berebut-rebut lagi, sebab marvelous sangat rasanya. Ditambah, letak ketulan ais cikit time blend. Perghh!! sedap hingga menjilat blender. Kihkihkih..

Ini simple smoothie je taw.

Ok, mesti sahabat semua dah tak sabar nak tahu apa kelebihan smoothie ni kan?

1. Of course, sangat-sangat elok untuk mereka yang ada masalah Gastrik yang teruk.

2. Bagi kulit muka dan badan lebih licin, tak bersisik dan glowing. Dulu, kulit saya bersisik kasar dan kering taw. Alhamdulillah, sekarang kulit lebih lembap.

3. Menganjalkan dan menegangkan payudara bagi kaum ibu dan wanita selain, menjadi milk booster.

4. Membantu membina dan memulihkan sel-sel baru, otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan banyak lah lagi. Sebab, ESP mengandungi asid amino penting.

5. Awet muda, terutama mereka yang ada masalah pigmentasi yang teruk akibat dari terdedah dengan sinaran uv yang tinggi seperti SMS (suatu ketika dahulu).

6. Kenapa saya suka sangat ESP sebab ia sumber protein yang tinggi, bebas GMO dan sangat bagus untuk program diet SMS.

Haa..

Satu tips Rahsia Kurus, SMS nak gitaw.. kalau nak diet secara sihat, pastikan kita peroleh sumber protein yang cukup.

Jika berlebihan akan merosakkan buah pinggang. So, pastikan Indeks Glisemik nya rendah.

ESP sama nilai seperti sumber makanan di bawah nie :-


So, selamat mencuba ye.

Kalau nak ESP, boleh hubungi SMS : 0199164276. Nak join program NECK, pun boleh hubungi SMS. Senang citer, hubungi SMS tanpa segan-segan silu ye.

Pesanan, kalau nak ngorat SMS tak layan. Kihkihkih.. (Memang ada pun, yang cari peluang. Kecian, tul lah dorang nie).

Bukan salah SMS taw.

Ok, sehingga bertemu kembali kita.

SMS doakan semoga kita semua dipermudahkan segala urusan dan amal ibadat kepadaNya dunia/akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


*Sila SHARE, jika ada rasa entry kali ini bermanfaat kepada saudara-mara mahupun rakan-rakan kita di luar sana.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies