Social Icons

Tuesday, 9 September 2014

HIDUP BARU CINTA HATI SAKINAH (>__<)

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar anda semua? Walau apa pun, Cinta Hati SMS mendoakan anda sentiasa sihat dan ceria-ceria serta bahagia di samping keluarga tersayang.

KISAH HIDUPKU -KISAH BARU

Setelah sekian lama diri SMS tak berurusan dengan bank..

Kisah Pertama; 

Ini cerita kat traffic light.. bukan cerita kedai kopi..
SMS On the way nak pi bandar.. Seperti biasa lah, mesti dengan peneman setia SMS sepanjang masa dari dulu sampai kini (si Bubble B).


Hari-hari mesti lah bahagia kan? so, memang SMS rasa bahagia sejak beberapa minggu nie. Tambahan hari ni, adalah permulaan kisah hidup baru ku. Kena lah happy happy dan ceria..Maka, SMS steady je bawak kereta.

Al-maklum lah, jalan tak jamp cam kat KL.. tak sanggup SMS duk KL dengan berkereta. cukup lah, dulu..suatu ketika dulu merantau di negeri metropolitan itu. SMS memang tak suka.. hon sana-sini.. entah kemana hilang adab dan rasa hormat sesama insan.

Oooopppsss.....ALAMAK...!!!! (berangan)

SMS tak sempat nak memecut..Si.....kiiiiit je lagi.. 
tak pe,la. Relax ar Sakinah..awal lagi.. 

Sementara nak tunggu lampu jadi hijau..SMS duk berangan..
tiba-tiba teringat pesanan si kembar SMS yang comel ni..
si kembar ngan Bubble B
"kak sa..lampu merah berhenti, Jangan jalan..
hijau baru jalan,
TAPI ingat...
kuning sedia tuk berhenti taww.."
Budak sekarang, advance kalahkan kite.. Apa yang SMS nak storynya kat sini adalah pasal lori. Tak taww la lori mabuk entah dari mana.. SMS tak perasan dia duk usha-usha Bubble B yang cun melecun nie(syok sendiri lak..tapi sapa lagi nak puji si kuning nie, kalau tak diri sendiri kn..).

SCARRRRRRYYYY...!!!! NGERI...!!!!!

Lori tu nak potong Si Bubble B..SMS tak kisah kalau dia bagi salam.. Ni, signal tak da, jauh sekali lah nak bagi salam kat kite ni kn.. Dia potong ikut KIRI taww.. BUKAN KANAN.. mahu SMS tak terkejut..nasib baik tak melatah je..dah la jalan naik bukit & sempit..time peak hour lak tue.. Nanti tak pasal-pasal terjunam jatuh kedalam gaung.. rasa-rasa lepas tak dia nak potong SMS...???

lori ala-ala cam gini.
huhuhhuhu.....mesti lah tak..
terasa cam tokyo drift lak.. potong memotong nie..

bayangkan yang kuning-oren tue Bubble B SMS
MORAL si Kargo


*Bila manusia tiada timbang rasa dan tolak ansur serta kesabaran yang kurang.. Ia akan memudaratkan orang lain..Hopefully, si lori tue bawak-bawak bertaubat lah pasni..NGERI MAK taw..Rasa cam nyawa hujung tayar...ha3 (bukan hujung tanduk)



Kes Kedua (Ini baru kisah SMS pi Bank):

Customer ramai..tapi, staff for each section kurang.. service tak laju mana pun.. Kecian dorang-dorang semua duk menunggu.. Bukan salah staff bank pun.. Sebenarnya, sistem ni yang lambat (al-maklum lah kat Malaysia ni berapa juta orang).

keadaan lebih kurang camni lah. Koleksi Gambar SMS dah terdelete..
so, terpaksa la pinjam kat mr.google..
Ada bunyi-bunyi cakap lambat lah.. Lembap lah.. Dah lame tunggu.. Dorang pun manusia gak.. Bukan salah dorang pun.. Sedih SMS tengok staff-staff yang beragama islam, dah masuk waktu..azan dah berkumandang dari corong tepon (dlm hati; rasa syukur Alhamdulillah masih ada peringatan walupun sibuk bekerja).. Tetapi hati sedih bila dah setengah jam berlalu, mereka teruskan bekerja kerana tak da orang yang akan handle customereven waktu rehat.. Teringat teguran sorang pak cik dulu.. Kat tempat kerja lama..

*(bersambung nanti kisah pak cik guard a.k.a ustaz tegur diriku sampai SENTAP!!)

MORAL untuk hari ni

*belajar-belajar lah bersabar dan memahami orang lain, bertoleransi..Jangan lupa sedekah kan senyuman dan ucap terima kasih agar mereka sentiasa ceria..Dan SMS doakan mereka semua bahagia dunia akhirat. Alhamdulillah dengan nikmat hidup kita semua.

Sekian, wassalam..
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Cinta Hati SMS untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
Shaklee ID : 1168494
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies