Social Icons

Saturday, 22 August 2015

CABARAN DAKI BUKIT PELINDUNG TERPAKSA DITANGGUHKAN

Credit to blogger iamsyah.
Assalamualaikum wbt..

Apa khabar sahabat pengunjung blog SMS pagi ini?

SMS doakan semoga sahabat semua sentiasa berada di bawah lindungan dan payung rahmat Allah SWT.

Dan kita semua, dimasukkan ke syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Sahabat,

Nampaknya, agak mendukacitakan. Planning SMS nak naik ke Bukit Pelindung terpaksa ditangguhkan sehingga satu waktu yang lain.

Member tiba-tiba ada emergency case. (SMS ada story malam tadi, di sini).

Tak pe.

Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah dariNya.

Tapi, kalau tak de aral melintang. SMS nak pi panjat jugak hari nie. Hehehe.

Sebelum panjat.. jom! kita survey dulu guna Kanta Bloggers.

APA YANG BEST DENGAN BUKIT PELINDUNG NIE??

Setahu SMS Bukit Pelindung pernah menjadi tempat pencerapan anak bulan (Ala.. yang time nak pose dan raya tue. Orang duk sibuk tengok anak bulan).

Dan apa yang membuatkan SMS teruja nak panjat sangat-sangat, sebab rasa tercabar dengan uncle-uncle dan auntie cina area bukit tue.

Kat Kuantan nie, memang ramai bangsa cina yang beriadah pagi-pagi dan juga petang.

Orang melayu?

Entah lah. Mengeteh kat kedai kopi sambil bergossip kot. Hehehe..

Ini realiti taw.. kat area Bukit Pelindung dan Taman Gelora. Tempat lain.. saya pun kurang pasti. Selalu saya riadah area sini je.

Boleh dikatakan 9/10 dari pengunjung kebanyakkannya golongan cina.

Jealous U. Solid molid body dorang.

Haa..

Jealous.. jealous jugak. Jom! kita layan sharing dari bloggers.


Banyak lagi yang saya dah singgah baca blog dorang. Tapi, tak ingat nak take note. So, kat atas nie antara blog yang boleh dikatakan menarik kisahnya. 

Baca taw, jangan tak baca.

Hurmm..

402K/cal terbakar naik ke puncak dengan jarak 5.7km. Ini kata blogger Uchee-hussin.

Amacam?

Best ke besttt?

SMS rasa semakin terbakar nie.

Tak dapat pergi pagi.. kita pergi petang, lah.

Sementara tue, kena visualkan dulu.

Visual SMS dah berjaya tawan Bukit pelindung with somebody yang expert. SMS teringin sangat dengan aktiviti cam nie.

Ini lah antara aktiviti yang SMS cuba cabar diri untuk amalkan gaya hidup sihat.

InsyaAllah.

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung semua sentiasa sihat dan berbahagia walau dimana jua anda berada.

Sama-sama lah kita praktis healthy lifestyle.

InsyaAllah.


Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies