Social Icons

Monday, 3 August 2015

AWAS!! WAJIB BACA KESAN PENGAMBILAN PROTIN KEPADA MANUSIA


Assalamualaikum dan salam sejahtera dari SMS untuk sahabat semua.

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog SMS sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat di samping insan-insan tersayang.

InsyaAllah.

AWAS!! WAJIB BACA KESAN PROTIN KEPADA BADAN

Hari ini, SMS nak kongsikan satu diskusi kami bersama peserta Now Everyone Can Kurus (NECK) Batch 7.

Topiknya, kenapa badan kita perlukan PROTIN? Kalau tak ambil, tak boleh ke?

Actually badan kita nie, terdiri daripada protein.

Tulang, kulit, rambut, dan organ-organ, sel-sel semuanya memerlukan protin untuk tumbesaran dan kesihatan tubuh yang berterusan.


Dalam proses menurunkan berat badan, protin penting untuk membina otot-otot yang membantu tingkatkan metabolisma.

Bila metabolisma meningkat.. Proses pembakaran tenaga akan jadi lebih mudah.





(Kalau sahabat nak tahu, METABOLISMA sangat penting taw untuk Kurus dengan Sihat)


Amacam?


Faham ke faham?


Kiranya asas keperluan badan kita yang paling utama adalah protin.


Sebab tue, kalau kita sedar atau tanpa sedar.. Bila kita banyak ambil makanan fast food, bergoreng, berlemak, bersantan, berminyak.. Kita akan rasa lapar.


Rasa cam penat, lesu.. Kurang energy. Rasa nak makan je lagi makanan tersebut (yang kurang sihat tadi).


So, keadaan ni dah mendorong kita menambahkan lagi makanan yang tak penting dalam badan.

Bila tak penting.. Ia akan disimpan dalam bentuk 'sampah' atau lemak tersembunyi di bawah lapisan epidermis.


Haa..


Bila lapar, badan terpaksa menerima makanan lagi. Tapi, bila makan. Lapar jugak.


Tak ke stress..??



Mahu tak stress.. makan banyak, tapi tetap lapar.
Stress...woo!!


Nasihat kami, dari Now Everyone Can Kurus (NECK)..



Ambillah makanan yang seimbang dan berkhasiat.

Cuba lebihkan protin dan serat dalam hidangan.. Kurangkan atau elakkan 'sampah-sampah' baru memenuhi tubuh badan kita.


InsyaAllah, anda semua akan rasa lebih kenyang dan tak kan rasa lapar. Tak cukup zat. Kurang bermaya mahupun kurang bertenaga.



Disebabkan itu, kami amat menggalakkan para peserta NECK mengambil protein tambahan daripada leucine iaitu Cinch dan juga protein Soya Non-GMO (Energy Soy Protein).

Dan hasilnya, terpaksalah jadi seperti mereka di bawah ini :-









Muda 10 tahun kan, selepas dah kurus nie.

Mudah sangat-sangat nak kurus jika kita ada ilmu dan mentor.

Nak tahu apa rahsia dorang?

Dan rahsia dorang tue, rahsia saya jugak. Sebab saya pun cam dorang. Hehehe.


Best ke Best?

Nak tahu?

Hubungi SMS : 0199164276 melalui whatsapp/ telegram.

InsyaAllah, saya cuba bantu dan berikan khidmat nasihat yang terbaik untuk sahabat pengunjung blog SMS semua.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat kepada saudara-mara mahupun rakan-rakan kita di luar sana.

SMS doakan anda semua kurus dan sihat serta berbahagia di sisi keluarga tersayang.

Aaminn.

Sekian,wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies