Social Icons

Thursday, 13 August 2015

USIA BUKAN PENGHALANG WANITA 50-AN KURUS DAN SIHAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog SMS sentiasa dikurniakan kesihatan tubuh badan yang baik-baik dan berada di bawah lindungan serta payung rahmat dariNya.

InsyaAllah.
58 BUKAN HALANGAN BAGI BONDA EMBUN

Ini Bonda Embun.

Comey je orangnya. Tahun nie, usianya 58tahun.

Tapi, tengok gambar.. Muda lagi orangnya.

Dalam NECK Batch 5, dia lah yang paling kami hormati dan respect.

Kami kenal bonda melalui group Telegram di alam maya.

Tak pernah berjumpa..

Tapi, hari-hari dah macam satu keluarga. Gurau senda, tercuit manja dalam NECK dah menjadi lumrah hidup NECK.

NECK, bukan sekadar Kurus dan Sihat. Tapi, lebih dari itu.

Kami sangat-sangat respect dengan bonda. Even bonda ada penyakit asma.. Tapi, beliau tak pernah patah semangat. Dia lah yang selalu membakar kami yang muda-muda nie.

Total penurunan berat bonda Embun dalam masa 10 minggu.
Selalu workout memenuhi list.

Katanya : " Penyakit itu dugaan dariNya. Kita manusia ciptaan Allah... macam-macam ujian yg Allah beri... kita terima dan redho.. Yang penting, kena usahakan untuk hidup yang lebih sihat agar dapat mempertingkatkan amal ibadat kepadaNya. InsyaAllah "

So, nasihat kami.. Berusaha lah ketika masih berpeluang nie. Ketika masih muda.. Masih mempunyai kudrat untuk berusaha..

Nak tahu apa rahsia Bonda?

Rahsianya, terlalu mudah.

Nak kurus kena ada Elmu (Emosi + Ilmu) dan Mentor.

Bila dua perkara nie ada.. ia akan menjadi lebih mudah.

Tugas kita, just FOLLOW.. FOLLOW dan FOLLOW..

Do and Don't.

Do and Done!!

Prove It and Feel It.

For more details.. boleh whatsapp atau Telegram SMS : 0199164276. InsyaAllah, SMS akan bantu anda.


Whatsapp untuk Ebook ini. 15KG-30KG dalam masa 100Hari.
Only to committed and serious person.

SMS doakan anda semua sentiasa berada dalam keadaan sihat dan berbahagia di samping keluarga tersayang.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies