Social Icons

Tuesday, 25 August 2015

SERUAN BUAT MUDA-MUDI : WANITA 58 TAHUN KEMBALI MENJADI ANAK DARA

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog SMS sentiasa berada di dalam rahmat dan berkat Allah SWT.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Petang nie, saya nak share dengan anda semangat juang seorang bonda berusia 58 tahun yang amat dikagumi.

Dalam program Now Everyone Can Kurus (NECK), kita mempunyai peserta dari pelbagai peringkat usia, bangsa, golongan dan juga mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kritikal.

SERUAN WANITA 58 TAHUN KEPADA GOLONGAN MUDA-MUDI

" Saya baru berusia 58tahun..

Alhamdulillah.. Allah masih memberi bonda peluang untuk merasa nikmat hidup separuh abad.

Sebaik bangkit dari tidur, masih dapat melihat suami dan anak, cucu membesar di depan mata.

Di usia seperti ini, tiada apa yang lebih membahagiakan selain mendengar gelak tawa dan riang ria si kecil yang mula mengenali dunia.

Terasa seperti melihat diri sendiri sedang membesar.

Dapat menziarah sanak-saudara adalah nikmat masa dan peluang yang bukan semua mampu di usia bonda ni.

Dah ramai rakan-rakan di sekeliling bonda yang menghabiskan masa senja mereka ulang-alik ke hospital. Menanti dan mengharapkan ada perubahan kepada kesihatan mereka.

Allahuakhbar..

Sampai satu detik, bonda menjadi kecian sebab tak dapat membantu dan perkara yang paling risau adalah keadaan diri sendiri.

Yelah, kebiasaan di usia bonda ketika inie.. macam-macam penyakit mula datang.

Bonda selalu mendengar rungutan penat duk menunggu doktor, penat menunggu habis satu-satu sessi rawatan dan yang paling sedih.. mereka mempunyai masalah kekeringan wang belanja perubatan setiap bulan..

Zaman sekarang kan, macam-macam penyakit ada berdekatan dengan kita. Terutama dari segi pemakanan.. memang sedap, tapi dalam diam boleh membunuh.

Bonda sendiri pun, sakit. Bonda ada masalah Asthma.

Syukur kepadaNya, ditemukan dengan program NECK.

Kesihatan diri bonda semakin baik. Dan yang paling penting kita dapat menunaikan solat dengan lebih sempurna.

Jika sebelum nie, selalu sakit-sakit lutut. Di awal pagi pun, dah start lemau dan tak bermaya.

Untuk makluman, anak-anak..

Bonda ada mengikuti kelas agama di waktu pagi hingga ke tengah hari. Selalu jam 10 pagi, mata mula rasa mengantuk sebab tak cukup tidur dan kurang bertenaga.

Since berNECK, terlalu banyak perubahan positive yang berlaku. Asthma dan stabil. Pergi ke kelas pun lebih bersemangat.

Terima Kasih, NECK.

Pesan bonda..

Untuk golongan muda.. jaga lah kesihatan diri anda semua. Ingatlah suami/isteri dan anak-anak yang sedang membesar.

Bayangkan, bagaimana nasib mereka nanti... jika kita 'pergi' di usia muda kerana  sakit yang kita sendiri bela dan ternak. Lemak jahat yang kita selalu duk kumpul.. diusung ke hulu ke hilir cam bonda sebelum nie.

Bonda bukan siapa-siapa.

Bonda hanya berkongsi rasa dan pengalaman sebelum dan selepas mencuba NECK.

InsyaAllah, NECK sesuai untuk semua peringkat umur.

Tak perlu takut dan risau.

Yang kita perlu risau.. adalah saiz badan yang semakin membesar tanpa kawalan. Itu yang lebih penting dari segala-galanya."



Inilah sedikit sharing dari Bonda Embun Peserta NECK Batch 5.

USIA BUKAN HALANGAN UNTUK KURUS DAN SIHAT

Bonda Embun NECK Batch 5
Semangat bonda yang kami sangat-sangat respect. Dan rasa terbakar kalau kita yang muda nie memberi macam-macam alasan untuk kurus.

SMS doakan semoga semua pengunjung blog SMS sentiasa Kurus dan Sihat selamanya. InsyaAllah.

Ingin menjadi lebih baik dari bonda?

Cepat-cepatlah bertindak sementara masih diberikan kesempatan dan peluang olehNya.


Whatsapp : 0199164276
untuk maklumat lanjut bagaimana ingin jadi seperti bonda.
NECK Batch 8 masih terbuka untuk mereka yang committed dan serius inginkan bimbingan dan panduan dari Mentor untuk turunkan berat badan dengan mudah tanpa perlu berlapar.

TIPS KURUS DAN SIHAT DARI NECK

1. Nak kurus.. cari Mentor.

2. Nak kurus.. wajib makan 5 kali sehari.

3. Nak kurus.. kena pentingkan kesihatan sebagai perkara utama.

4. Nak kurus.. Matlamat mesti jelas.

Dan banyak lagi tips akan dikongsikan kepada anda semua.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa terinspirasi dengan kisah perjuangan Bonda Embun.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies