Social Icons

Friday, 24 July 2015

BAHAGIANYA KURUS BERAMAI-RAMAI DI ALAM MAYA

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.com pada hari ini? Sihat?

SMS sentiasa mendoakan sahabat pengunjung semua berada di bawah lembayung dan lindungan Allah SWT sepanjang masa.

InsyaAllah.

Salam Jumaat, Salam Syawal Penuh Keberkatan.

MASALAH OBESITI SEMAKIN KRITIKAL

Setiap hari, semakin ramai yang tercari-cari jalan penyelesaian bagaimanakah cara mudah yang selamat dan menjimatkan untuk kuruskan badan.

Yelah.. kadar peningkatan rakyat Malaysia yang OBESITI pun saban hari, semakin bertambah. Ngeri rasanya. Ia bukan masalah kecik lagi. Tapi, masalah besar. Terlalu besar.

Sebab, bila Obes nie.. macam-macam penyakit yang timbul. Antaranya, Diabetes, Serangan Jantung, Strok, Darah tinggi, kesukaran hamil bagi wanita dan banyak lagi kesan yang memudaratkan.

Memang tak dapat lari jika kita tak jaga atau ubah amalan gaya hidup yang lebih sihat.

Ia kerap didebatkan di mana-mana media cetak mahupun elektronik akan masalah OBES nie.

Sangat kerap.

So, sahabat sebelum ia menjadi semakin parah. Jom! kita bertindak.

Nak bertindak cam mana?

Mudah, je. Cuba luangkan sedikit masa bagi menghabiskan perkongsian dari SMS mengenai satu program KURUS di Alam Maya.

KURUS BERAMAI-RAMAI DI ALAM MAYA

Macam-macam sekarang nie, kan..

Kurus berjemaah? Kurus di Alam Maya?

Cam mana tue?

Cam pelik je. Boleh ke?

Boleh percaya ke?

Betul ke nie?

Banyak betul 'suara anak kecil' dalam diri kita semua.

Boleh ke boleh.. Jom! kita tengok.

NOW EVERYONE CAN KURUS (NECK)

NECK adalah satu program KURUS secara berjemaah ataupun beramai-ramai melalui Sistem Coaching Online Telegram selama 100 hari.

Alhamdulillah, setakat hari nie.. dah ramai yang berjaya kami bantu peserta Kurus dengan Sihat.

Konsep kami, mudah je. Kesihatan yang utama.. InsyaAllah Kurus itu Bonus.

Kita bukan kejar kurus. Yang kita kejar adalah kesihatan diri luar dan dalam agar dapat mempertingkatkan amalan ibadat kepadaNya dan hidup bahagia tanpa masalah bersama insan-insan tersayang.

InsyaAllah.

Mereka tak perlu lagi berulang-alik ke hospital semata-mata untuk temujanji masalah kesihatan setiap bulan.

Mereka tak perlu lagi stress dengan kata-kata orang sekeliling yang mereka GEMUK cam Gajah. Mereka GEMUK cam orang tengah mengandung. Tak perlu, lagi semua itu.

Saya faham. Amat faham.. Saya sendiri laluinya.

Kadang, sentap! Makan dalam.

Bukan mudah untuk membawa beban badan yang besar. Bukan perkara bahagia bila ada mulut dan kata-kata sumbang memulakan rentak dan irama.

Perghhh!! Sakit tue! di sini...

Mulut manusia bukan cam mulut tempayan. Bila-bila masa je boleh ditutup.

NO! NO! NO!

Sekali sekala.. boleh telan. kalau dah hari-hari, makan hati kot.

Dah makan hati.. kita usahakan cara. tapi, gagal.

Tak ke STRESS!!

Huhuhu..

Jangan stress...

Mai sini, saya SHARE kepada sahabat kejayaan mereka sebagai pembakar semangat anda yang sedang berusaha untuk Kurus.

Dorang dulu pun, cam anda.


Ini #SMS
Ini Mama Ana. Dia merupakan pesakit 3 serangkai. Kisahnya, boleh baca DI SINI.
7kg jumlah yang kecil. Tapi, yang menariknya perubahan saiz yang sangat ketara. Berat dan bentuk lemak badan setiap orang berbeza. Sebab tue, ada yang berat turun tak banyak. Tapi, lilitan badan berjaya dikurangkan dengan mudah bila dah ada ilmu dari coach yang tak pernah jemu membantu peserta.
Yang nie, lak.. sweet couple. Suami Isteri sama-sama join NECK. Si Isteri rasa tercabar, setiap kali timbang.. berat suami turun lebih banyak dari dia. Kenapa boleh jadi camtu? Sebab, metabolisma lelaki lebih tinggi dari wanita. Kisah lanjut pasal pasangan ini, boleh baca DI SINI.
Ini pulak Datin Elly (Tak de, lah kami suka panggil dia Datin). 8 tahun yang lepas, suami dia pernah kena serangan jantung. Atas nasihat doktor... suami dia berubah. Mula bersenam dan amalkan gaya hidup sihat. Dan dia? Hanya pandang je apa yang suami buat sampai dia yang membulat. hahaha.. Till dia join NECK, segalanya semakin baik. Dia pun sama-sama bersenam dengan suami. Bahkan, lebih mudah bila join NECK. Banyak ilmu baru yang dia dapat di samping Kurus berjemaah. Nantilah, kita citer kisah Datin Elly di lain masa.
Ini Zulina dari Terengganu. 10kg dalam masa 6 minggu.
Cer tengok muka Wawa. Dia bersenam dari rumah je nie taw.
Suami join NECK.. Isteri terkurus sekali. Azlan hampir kena serangan strok akibat kolestrol yang tinggi dalam darah.
Amacam? Best ke best?

Ini baru sikit yang saya kongsikan . Nak tahu, lebih lagi? Boleh whatsapp or Telegram saya (Sakinah : 019-916 4276). Type, NECKBatch7 beserta dengan NAMA/ BERAT/ TINGGI.

InsyaAllah, saya cuba bantu anda bersama rakan-rakan crew NECK dan Coach serta Mentor sebagai pasukan sokongan yang telah banyak berusaha untuk menjayakan NECK bagi membantu rakyat Malaysia amalkan gaya hidup sihat.

Alhamdulillah.

Best, kan..

Jom! sama-sama kita SHARE jika anda rasa entry ini memberi manfaat kepada saudara-mara atau rakan-rakan di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies