Social Icons

Monday, 6 July 2015

KUNING TELUR PENYUMBANG KOLESTROL DALAM DARAH

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.com sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat di samping keluarga tersayang.

InsyaAllah.

Cam mana program diet anda?


Ok?

Ke KO?

Hari nie, saya nak share sedikit tips kesihatan dari Now Everyone Can kurus (NECK).

KENALI MAKANAN ANDA 

Siapa suka makan telur?

Mee Goreng Mamak Telur Mata.
Nasik Lemak Telur Mata.
Nasik Goreng Telur Mata.
Nasik Putih Mata Kerbau.

Yum! Yum! Sedapnya.
Mesti nak ada telur, kan. Kalau tak de, cam tak lengkap.

Untuk, makluman anda

Telur Putih boleh dimakan..

Tapi, kuning telur perlu dikurangkan ataupun dielakkan kerana ia mengandungi kolestrol yang tinggi.

Dulu, saya pun suka makan telur kuning nie.

Masak maggie. Then, pecahkan telur.

Pergh!! sedap. Terangkat habaq hang.

Itu, dulu lah..

Sekarang, no more Maggie or Kuning telur.

Alhamdulillah.. #NECK dah banyak membantu dan mengubah gaya hidup dan corak pemakanan saya.
 DOWNLOAD PERCUMA SEKARANG !!
DOWNLOAD PERCUMA SEKARANG !!
Jom! Ubah cara dan gaya hidup yang lebih sihat.

Nak makan, boleh. Tapi.. jangan amalkan selalu.

Sebelum makan, seeloknya ambil CoQHealth dan Phytocol-ST Shaklee bagi menghalang kolestrol-kolestrol jahat.

4 Langkah menjaga jantung dari Kolestrol jahat.
Mencegah dan menurunkan kadar kolestrol.
Menguatkan dan melindungi.
Jangan lupa, jadikan senaman sebagai aktiviti harian anda seisi keluarga.

Walau apapun, SMS doakan sahabat semua sentiasa amalkan gaya hidup sihat bersama insan-insan tersayang.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry ini memberi manfaat kepada saudara-mara atau rakan-rakan di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies