Social Icons

Friday, 20 July 2018

DILEMA WANITA SURI RUMAH, AYUH ! BANGKIT !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca.

Kinah doakan semoga anda sihat dan ceria sentiasa. Berbahagia di samping keluarga tercinta.

Kebanyakkan rakan-rakan pembaca blog Kinah adalah golongan wanita.

Dan ramai yang dah bernikah. Selepas bernikah mereka memilih untuk menjadi suri rumah kerana reasons besar adalah anak-anak.

Bagi mengurangkan bebanan keluarga, mereka memilih untuk menjadi suri. Hanya suami sorang sahaja yang bekerja.

Mereka sanggup meninggalkan kerjaya yang selesa, meninggalkan pengorbanan air mata penat lelah masa bujang mereka demi anak-anak.

Kerana mereka nampak nilai masa dengan anak-anak lebih berharga dari gaji RM5-6K sebulan.

Tetapi malangnya, bila dah menjadi suri si suami tidak menjalankan tanggungjawab sepenuhnya.

Melepaskan tangan 100% menguruskan rumah kepada si isteri tanpa ada rasa ingin membantu.

Alasan?

“Si isteri dah ada dirumah. Apa guna dia berhenti kerja kalau rumah, makan pakai minum, suami dan anak-anak tak mampu dijaga. Aku penat cari rezeki. Aku balik nak rehat.”

Hello ! wahai suami-suami di luar sana termasuk suami di rumah ini.

Mai sini Kinah nak selongkar isi hati isteri anda.

1. Isteri bila dia dah kahwin, dia tinggalkan semuanya. Emak ayah, adik-beradik letak no. 2. Kerana syurga mereka bawah kaki suami.

Kawan pun berpada-pada. Mereka ingat mereka ada suami dan anak-anak di rumah.

2. Mereka berhenti kerja untuk meringankan beban bayar duit nursery yang kadang belanja lebih dari pendapatan isi rumah.

RM300 x 3 orang anak = RM900.

Itu basic. Kalau overtime dah kena up pulak ikut kepala anak.

Dapat yang ok, buat macam anak sendiri tak pe. Dibuatnya jenis giller meroyan macam kes-kes sebelum nie? Menangis air mata darah dah tak guna.

3. Mereka tak dapat wang saku setiap bulan pun tak kisah sebab tak nak bebankan suami.

Tapi ada suami yang jenis buta hati buta mata. Wat tak endah dengan nafkah dan keperluan isteri dan anak-anak.

Semasa isteri bekerja pun kita kurang memberi alasan isteri dah ada duit gaji sendiri.

Ni, isteri berhenti kerja. Si Suami bagi RM200 sebulan dengan harapan balik kerja ada makanan sedap terhidang atas meja.

Selesai bahagian RM200 tu jugak untuk susu, lampin, belanja sekolah anak-anak.

Allahu.

Belum citer bab kain baju baru, perfume dexandra🤣 Minyak attar pun tak mampu bagi.

Bila meminta kata kaki kikis, meterialistik.

Ada ke wanita-wanita yang hadapi dilema macam ni?

Kalau ada mai wasap Kinah 👉🏻019-9164276 untuk bersama dengan team Projek Buat Duit intake Julai 2018, bebaskan diri anda dari belenggu kewangan dan suami tak prihatin serta bertangungjawab.

#remindertomyhusbandjuge
#jangankecaminirealiti
#walausuamigajibesarramaiyanglupadiri
#isteribangkitcapaiimpian

Kinah 019-9164276.
Your Trusted SID Leader.
Order No : 1168494


"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies