Social Icons

Sunday, 22 July 2018

ANAK LEBIH FOKUS DENGAN MEALSHAKE

Tadi sembang dengan Kakak Ipar. Last week anaknya baru start shake ! shake ! vanila powder.

Kinah : “Rizal cam mana Kak Long selepas minum Mealshake?”

Kak Long : “Alhamdulillah nampak progress dia. Dia dah boleh fokus. Kalau sebelum ni, susah betul nak fokus.

Semalam Kak Long duk dengan dia buat latihan sains sampai habis, dia dapat 26/40. Biasa 2-3/40 je.

Dia banyak bermain. Bijak pulak😏🧐Bukan tak boleh buat.

Kuat makan pulak tue.”

Kinah : “Biasa lah tue budak-budak dia memang kuat bermain. Nak-nak budak lelaki. Di usia dia normal, bila kuat bermain. Kuat makan🤣

Dia nak perhatian dari emak dia. Bukan apa pun. Emak dia super duper busy.

Dia memang bijak.

Bagus lah tu banyak progress. #MealShake tue ada 19 vitamin dan mineral lengkap untuk IQ dia dan tumbesaran dia jugak.

Ada Vitamin B dalam tu yang bantu dia lebih fokus.

Ada 9 Asid Amino perlu untuk sistem badan dia. Banyak lah lagi, Kak Long..

Dia kan tak suka makan sayur. Makan pulak nasik dengan telur kicap hari-hari😂 Mana cukup zat. Sesuai sangat. Kak Long Shake ! Shake ! Pepagi before pi sekolah tue.”

Kak Long : “Tu lah. Tak pe nanti habis Kak Long repeat order lagi. Patut lah. Ada 19 vitamin rupanya.

Pepagi Kak Long Shake je dengan Milo satu sudu bagi dia minum.”

Ha ! Itu lah kisahnya Si Rizal anak sedara Kinah.

Makan nasik lauk kicap pun jadi. Letak lah mee kari, udang masak sambal, semua jenis mak nenek.. tak pandang kalau nampak berwarna merah atau pedas. Dia rela makan nasik dengan kicap.

Advance sikit telur goreng.

Sayur? Bukan dia je. Sepupu sepapat dia pun tak makan sayur😂😂😂

Ada ke anak korang macam Rizal?

Mai Wasap Kinah (👉🏻019-9164276) untuk bagi Mealshake je setiap hari sebagai alternative pelengkap hidangan harian dorang.


Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies