Social Icons

Wednesday, 18 July 2018

NAK BERJAYA KENA BANYAK MEMBACA

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Jom ! Kinah share sedikit tips orang berjaya yang boleh kita follow dan amalkan sama-sama.

Kinah masih ingat lagi Pesan Puan Habibah, pensyarah Kinah suatu masa dulu. Masa tu nak mintak pengesahan rasanya dan ambil artwork degree untuk pi interview.

“Ni, nanti dah jadi tutor (Part Time/Full Time Lecturer) kena banyak membaca buku taw.”

Kinah ingat pesan Puan Habibah sampai bila-bila. Hatta dah tak mengajar pun, dalam bisnes pun kita memang kena sentiasa banyak membaca.

Selalu Upgrade ilmu.

Kerana membaca ini memberi kita lebih pengetahuan, pemikiran akan lebih terbuka dan mampu membentuk diri menjadi seorang yang lebih professional.

So, jika ingin menjadi ‘somebody’ jadikan buku & Al-Quran (jangan lupa) sebagai salah satu peneman perjalanan hidup kita.

Kebanyakkan orang yang betul-betul berjaya mereka memang suka membaca, mesti menulis, dan ada buku special dalam rutinnya untuk mencatat.

Haa ! nak berjaya?

Mesti kita tiru sikap positive orang yang dah berjaya kan.

Ok, Selamat Minum Pagi.
Salam Dhuha.

Kinah 019-9164276.
Your Trusted SID Leader.
Order No : 1168494



"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies