Social Icons

Tuesday, 24 July 2018

KEPENTINGAN KALSIUM KEPADA TUMBESARAN TULANG KITA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Tengah wat apa tue? Cari info tentang Kalsium ye.

Syiok taw bila kita study pasal Kalsium ni. Banyak kepentingan yang kita perlu ambil cakna.

Ia membuatkan Kinah semakin fall in love dengan suplemen Shaklee.

Ha ! korang taw?

Actually, Kalsium ni sangat lah penting untuk pertumbuhan normal dan penjagaan tulang, gigi, dan keperluan kalsium haruslah diambil sepanjang hayat. Wajib dan mesti sebab badan kita tak boleh produce Kalsium.

Pastu kan.. rupa-rupanya, Kalsium ni sangat-sangat perlu semasa peringkat tumbesaran kanak-kanak, semasa ibu mengandung dan semasa penyusuan bayi.

Alhamdulillah, sepanjang Kinah mengandung Azzahra, Kinah amalkan Ostematrix Shaklee walau tak minum susu.

Korang taw.. Kekurangan Kalsium pada jangka masa panjang boleh mengakibatkan Osteoporosis iaitu kemerosotan tulang yang boleh menyebabkan risiko retak atau patah tulang.

Dasyat kan. Boleh retak.

So, keperluan Kalsium wajib diambil sekurang-kurangnya 1000-1300mg setiap hari bagi orang dewasa. Walau tumbesaran kita mula terhenti di awal usia 19 tahun.

Ini adalah untuk memastikan tulang dan gigi kita sentiasa kekal kuat.

Korang cuba baca kisah TULANG PINGGUL AYAH MERTUA RETAK nie.

Amacam? Dah baca. Ngeri kan?

So, usah main-main dengan keperluan Kalsium ni.

Pilihlah Kalsium Shaklee iaitu Ostematrix. Kerana ia lengkap dengan semua keperluan nutrien yang diperlukan oleh tulang yang sihat. Anda boleh baca di sini juga untuk (Kelebihan Ostematrix Shaklee) yang perlu anda tahu.

Wasap Kinah untuk dapatkan Ostematrix Shaklee : http://www.wasap.my/60199164276 segera.

Anda berminat untuk tahu tentang citer Ostematrix, boleh click di bawah ini :


Sekian,wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Kinah 019-9164276.
Your Trusted SID Leader.
Order No : 1168494



"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies