Social Icons

Tuesday, 16 February 2016

TIPS BISNES : PENTINGNYA RAKAN SEBAGAI NETWORK (JARINGAN BISNES DUNIA AKHIRAT)

Sebelum lelapkan mata.. saya nak kongsikan sedikit tips bisnes dengan kawan-kawan semua.

Tips yang semua orang boleh buat dan saya yakin masih ramai yang tidak sedarkan akan perkara ini.

Cam mana nak kembangkan perniagaan kita secara online (khas untuk online bisnes)?

Banyak cara.. cuma saya nak sentuh satu je.

Agak-agak ramai tak, yang ada masalah seperti di bawah nie?

- Setiap hari kita online dari pagi sehingga ke lewat malam. Kita share kelebihan produk/servis kepada kawan-kawan di facebook dengan harapan mereka berminat dan terus membeli dengan kita.

Tapi, tak ramai pun yang respond dan pm.

Kenapa? Mesti tertanya-tanya sehingga kadang membuatkan ada yang give up.

First, sila check apakah perkara yang kita kongsikan? Adakah ia berkaitan dengan bisnes atau sebenarnya kita kurang melakukan posting harian.

Adakah posting/sharing tu, bermanfaat?

Entah-entah, online selama ni pun, sebab selalu stalk kawan-kawan. Selalu busybody hal kawan-kawan kita.

Kedua, sila semak berapa ramai rakan kita? Ini jugak penting. Kerana rakan adalah network dalam perniagaan. Bukan mengambil kesempatan. Suka saya tekankan sekali lagi.. bukan mengambil kesempatan, ye.

Ubah mind set yang semakin ramai rakan semakin ramai orang dapat kita bantu dan tambah nilai hidup mereka. Tidak semestinya kawan kita. Boleh jadi kawan kepada kawan, saudara kepada kawan dan ramai lagi.

Kalau setakat 100-200 orang tue, susah untuk kita pergi jauh.

Saya yakin, tujuan kita berniaga adalah untuk berkongsi kebaikan dan manfaat kepada orang ramai kan.

Kerana semakin ramai orang yang kita bantu semakin cepat untuk kita berjaya.

Kejayaan kita bukan terletak pada wang ringgit, untung semata-mata. Tapi, kejayaan yang sebenarnya adalah berapa ramai orang yang telah kita bantu sehingga ke hari ini.

Ok.

Selamat Maju jaya.

Jom! SHARE jika anda rasa tips ini bermanfaat.

First time baca ebook nie.. memang sebijik terkena kepada diri sendiri.
Siapa rasa nak berhenti kerja memang elok lah sangat baca.
WhatsApp : 019-916 4276 

Sakinah Hasanah Mat Said(SHMS).
Pakar Runding Kencing Manis dan NECK.
019-916 4276.

*Sila SHARE jika entry kali ini bermanfaat untuk saudara-mara dan jugak rakan-rakan kita di luar sana. Saya doakan anda Kaya, Bahagia dan Berjaya Dunia/Akhirat.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com
FB : Sakinah Hasanah Mat Said

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies