Social Icons

Saturday, 12 March 2016

HATI-HATI : BUKAN SEMUA PRODUK DAFTAR KKM SELAMAT DIAMBIL

Assalamualaikum wbt..

Saya mendoakan semoga semua sahabat pembaca dan pengunjung blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga tercinta.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah.

BUKAN SEMUA PRODUK DAFTAR KKM SELAMAT

"Daftar produk dengan KKM itu mudah.

Hantar saja, nanti akan dapat nombor NOT untuk produk-produk kegunaan luaran atau bukan makanan.

NOT itu bermaksud notification.

Maknanya kita maklumkan kepada KKM tentang kewujudan produk kita. Belum tentu lagi KKM datang check produk tersebut.

Mereka akan menilai berdasarkan apa yang ditulis dalam borang. Bukan silap dorang. Dah mereka buat kerja mengikut prosedur. Tugas jujur itu terletak kepada pengusaha.

Melainkan ada orang buat report. KKM akan datang segera membuat kaji selidik. Apabila disiasat, banyak produk didapati ada bahan berbahaya.

Sebab itu anda boleh tengok banyak produk-produk yang ada KKM atau nombor NOT akhirnya ditarik balik.

Ramai pengusaha atau pembuat produk kecantikan menggunakan kesempatan atas nama KKM mengatakan produk mereka lulus ujian dan sebagainya.

Sedangkan ia belum disahkan.

Maka hati-hati... Bijak lah memilih dan kenalpasti produk. Usah percaya sangat dengan kesan 'putih', 'cerah', 'kurus', 'gebu' seawal 3 hari.

Walau mendaftar dengan KKM, mungkin ada 'racun' dalam produk tersebut."

Sharing oleh seorang Doktor (Doktor Sal, bukan nama sebenar).

Saya tidak kondem mana-mana produk kesihatan mahupun kecantikkan.

Cuma nasihat saya berhati-hati..

Peringatan ini, untuk diri saya jua.

Ok.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.
First time baca ebook nie.. memang sebijik terkena kepada diri sendiri.
Siapa rasa nak berhenti kerja memang elok lah sangat baca.
WhatsApp : 019-916 4276 

Sakinah Hasanah Mat Said(SHMS).
Pakar Runding Kencing Manis dan NECK.
019-916 4276.

*Sila SHARE jika entry kali ini bermanfaat untuk saudara-mara dan jugak rakan-rakan kita di luar sana. Saya doakan anda Kaya, Bahagia dan Berjaya Dunia/Akhirat.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies