Social Icons

Wednesday, 6 June 2018

THE POWER OF SUBMISSION : BIHUN SUP DI BULAN PUASA

Credit kepada tuan empunyer photo by Eny Abdullah.
Hai, Assalamualaikum. Tengah wat apa tue?

Ini kisah puasa Kinah hari ni. Just nak share The Power of Submission. 

Siang tadi duk bayang bestnya kalau dapat makan Bihun Sup Utara. Rasa mewah dengan daging yang sangat sedap.

Nampak macam simple. Senang nak buat.

Tapi....

Orang kat rumah ni, tak makan sangat bihun sup. Jadi macam nak masak tu tak best. Nanti membazir.

Dah lah dorang tak makan sayur. Rasa bihun sup tu tak de seri.

So, duk riki-riki nak beli kat bazar ke?

Tak puas hati. Tak kena tekak. Kinah cerewet jugak lah bab makan ni. Selalu jumpa yang kurang rencah.

Dah tu, cam mana?

Macam biasa, sebelum masuk dapur Kinah tanya MIL nak masak apa hari ni?

MIL cakap bihun sup !

Wow ! bila submission didengar olehNya. Rasa macam nak melompat berbunga-bunga.

Bersyukur sangat walau kisahnya hanya nak makan bihun sup.

Itu sebelum berbuka.

Bila dah berbuka? Apa jadi.

Minum air bergelas-gelas hambik ! ko. Dahaga yang aaamatt !

Ada dekat sejug.

Dah full dengan air baru cari bihun. Makan sikit je. Merasa hilangkan teringin. Al-maklum lah dah balung air sejug.

Semua masuk air.

Then, apa jadi??

Wow ! sama lah macam yang dibayangkan. Ada sayur tauge. Rasa nya sedap seakan-akan my mom masak kat kampung.

Alhamdulillah.
Syukur Terima Kasih, Ya Allah.

Salam Ramadhan 21, 1439H.
Dunia tempat kita berpenat,
Akhirat tempat kita berehat,
Jadikan dunia ladang akhirat kita.



"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies