Social Icons

Friday, 1 June 2018

VIRAL VISION BOARD KUNCI KEJAYAAN YANG PERLU ANDA TAHU

Nak pi Mekah, buat Vision Board. tapi, ramai belum tahu.
Assalamualaikum dan salam Jumaat.

Hari ni, Kinah nak share dengan korang tentang Vision Board menjadi kunci kejayaan yang ramai belum dan patut tahu.

Vision Board | Projek Buat Duit

Kalau nak capai apa yang kita impikan, kita kena visualkannya. 

Kalau kita nak hantar parents pi haji tahun 2019 katakan. Itu salah satu impian besar kita yang minda sedar kita kata ko tak layak. Ko tak boleh.

Tapi, sebenarnya Minda Bawah Sedar kita kalau dijentik, mampu mambuatkan impian besar kita menjadi kecil di tangan.

Kita buat poster, cari gambar mekah, madinah, kat mana-mana sahaja yang berkaitan. Yang akan membuat kan BIG WHY kita tak senang duduk.

Teori Iceberg.
90 % Minda kita berada di Separa Sedar dan ramai tidak menggunakannya.

Gambar kat taman Raudhah ke, Hajarul Aswad ke di bawah pancur emas ke Hijir Ismail ke. Kat mana-mana yang akan membuatkan kebengangan kita berada di tahap paling tinggi dan bertindak di luar biasa.

Kita edit letak gambar emak ayah kita. Tampal gunting je kalau tak reti nak guna Apps edit photo.

Tulis kat gambar tu, hari apa, tarikh bila, pakai baju apa first day jejak kaki (kalau boleh), guna pakej apa, check-in hotel mana? Siapa ketua rombongan.

Dah visual?

Take the action. Buat survey nak follow travel agent mana. Bertanya, berapa costing semua. So, dari situ buat planning target setiap bulan/ hari atau pun minggu.

Let say lagi 2 tahun. It's ok.

Start Now or Never.

Lagi cepat lagi bagus.

Belum cukup duit? Usahakan dengan #projekbuatduit. Itu penting vision board. Kita bayangkan, visualkan, tengok, kalau boleh sentuh, sentuh benda tu. Kalau boleh pegang, pegang. Kalau boleh makan, makan.

Belikan buku-buku yang banyak sharing pengalaman kat sana. Contoh macam buku Mengubah Sempadan Iman oleh Prof Muhd Kamil Ibrahim. Hadiahkan kepada parents.

Mintak jugak dorang doakan.

Jangan lupa pi daftar Haji, bukak Tabung Haji. Check tahap kesihatan dorang.

Banyak usaha yang perlu kita buat.

Bayangkan kita dah berjaya. Kalau masih jauh? Bayangkan dah dekat, tak lama dah dengan penuh rasa bengangnya.

Doa merayu-rayu menangis mengadu mintak denganNya. Allah Maha Mendengar.

Kenapa lambat? Kenapa stuck?

Audit balik Sakinah. Audit balik kawan-kawan.

Kita semua boleh.

Allah memberi berdasarkan sangkaan kita. Kalau baik, baik lah yang kita dapat.

Cari duit itu satu action. Mendaftar, survey, lengkapkan ilmu pun satu action. Biar seiring dan sejalan.

Tak membuang masa. Masa parents kita dah sangat singkat. Entah-entah kita yang pergi dulu dari dorang pun kita tak tahu.

Ok.

All the best, my team, my members and also myself.

Jom ! click sini untuk join http://mastersakinah.wasap.my Projek Buat Duit.

Fight till the End.

Dunia tempat kita berpenat lelah,
Akhirat tempat kita berehat.
Jadikan dunia sebagai ladang akhirat kita.



"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies