Social Icons

Friday, 29 June 2018

KELAS ONLINE PROJEK BUAT DUIT BERSAMA BLOGGER ABAM MUS

Abam Mus kata elak dari guna peluru tabur.
Make sure guna right shooter, baru mudah menyotong.
Dapat sotong kurita lagi. Kihkihkih.
Assalamualaikum dan salam jumaat.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ke-15. Dah setengah bulan Syawal ye.

Sekejap je masa berlalu.

Hari ni, Kinah nak share dengan korang tentang class coaching Projek Buat Duit Jun semalam. Class blogging bersama Abam Mus Daniel.

Mula-mula kelas, nama Kinah dah kena petik. Diseru-seru. Hahaha.

Cuak emak taw. Bila cikgu otai yang seru. Rasanya lain macam. Macam kena kejutan elektrik. Shocking sekejap­čść

Terus nak pi bukak blog, menulis sampai tak jejak tanah.

Itulah dia penangan class coaching online. Walau kita dibatasi jarak berkilo-kilo meter, hatta dipisahkan dengan banjaran titiwangsa, impaknya tetap sama macam berguru depan mata.

Seronok, cuak, gelak ketawa.. sentiasa mewarnai class online mengikut topik dan gurunya (20 orang Mentor berbeza).

Amacam.. best kan? Belum lagi Kinah share apa input class semalam ni. Hehehe.

Ok.

Kinah just nak sentuh 5 Sebab Utama yang wajib kita sebagai peniaga ni ada blog.

1. Dengan blog, kita nampak berbeza dengan peniaga-peniaga lain.

Kita ada class tersendiri. More professional & exclusive.

Sekarang terlalu ramai peniaga online yang menggunakan medium FB dan IG untuk berniaga. Sedangkan blog yang evergreen ni tak ramai lagi yang guna.

Blog walau dah 10 tahun usianya, tetap hidup jika dibandingkan dengan FB sentiasa kena up to date. Berubah-ubah.

Posting kita yang lama takkan dibaca melainkan kita ni ramai follower macam retis. Itu lain citer. Kalau kita ni, Lofa, Fajira, Dato’ Ti tak pe lah.

2. Dengan blog kita lebih mudah dapat TRUST. Sebab kita adalah peniaga yang serius.

Dengan hanya satu entry yang bermanfaat, power.. kita mampu ‘membeli’ TRUST bakal customer kita tanpa perlu bercakap panjang, lama-lama seperti di FB.

Tapi, bukan bermakna perlu tinggalkan FB dan IG. Ia tetap kena update juga.

Ok.

Next sebab ketiga.

3. Kita boleh target siapa customer berdasarkan fokus blog.

Contoh : Kalau target bantu pelanggan kencing manis dengan vivix, so kita fokus je semua pasal citer kencing manis.

Orang nak cari tudung bawal takkan sesat datang kat blog kita. Of course lah yang ada masalah kencing manis kan.

So, lebih senang nak close.

4. Mudah untuk Close Sale.

Kenapa?

Sebab kita dah citer macam-macam info, maklumat yang mereka perlu kan. Dorang dah ada TRUST dengan kita yang betul-betul nak membantu selesaikan masalah mereka.

Tunggu masa contact dan ice-breaking. Then, buat payment tanpa banyak ragam.

Seronok kan.

Point ke lima pulak evergreen.

5. Blog ni Evergreen taw.

Sekali post boleh di akses sampai bila-bila selagi ia hidup.

Contoh entry Kinah tahun 2014, masih dibaca sampai hari ni.

Abam Mus kata : “Blog ni, walaupun sekarang kita habiskan banyak masa untuk menulis. Hasil yang kita dapat tu akan sentiasa dapat di akses oleh semua orang pada bila-bila masa selagi blog kita masih hidup.

So, lebih berbaloi kalau nak dibandingkan dengan FB. Post kat FB tu kalau kita post hari ni, esok belum tentu FB friends kita nampak post kita yang semalam.

Tapi ini bukan bermakna kita tak perlu post kat FB yer. Kita balun je semua tempat selagi boleh.

Apa yang kita tak nak adalah meletakkan telur dalam 1 bakul. So kita buat beberapa platform supaya kalau salah 1 platform lingkup. At least kita dah ready dengan platform lain.”

Haa ! Amacam power kan blog ni.

So, sesiapa nak berniaga online dan tak tahu macam mana nak mula? Jom ! join Projek Buat Duit dengan Kinah untuk dibantu.

Setiap hari kita ada class online coaching dan anda layak untuk personal coaching sehingga berjaya.

Click sini untuk mendaftar http://mastersakinah.wasap.my

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Kinah 019-9164276.
Your Trust SID Leader.
Order No : 1168494

"Think Positive & Keep Smiling, I'M Happy Working-At-Home-Mom."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Miss Sakinah
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies