Social Icons

Thursday, 28 May 2015

DAH DIET.. DAH LOST WEIGHT 5KG.. TAPI, BERAT SUSAH NAK TURUN.. KENAPA.. ??!!

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah, sentiasa berada dalam keadaan sihat dan bahagia di samping keluarga tercinta.

Syukur ke hadrat Allah SWT, kerana saban hari SMS mendapat feedback dari pembaca yang menyatakan mereka suka dengan apa SMS kongsikan.

Alhamdulillah.. Terima kasih, sahabat.

Doakan SMS, ye. Mudah-mudahan terus istiqamah berkongsi ilmu dan pengalaman untuk manfaat anda semua.

InsyaAllah.

Setiap hari juga, bertalu-talu yang bertanya masalah diet dan program Now Everyone Can Kurus (NECK).

Antara soalan famous :

" Saya dah diet.. saya dah lost weight 4kg dalam sebulan yang lepas. Tapi, kenapa berat saya tak turun-turun selepas mengamalkan tips yang dikongsikan oleh pihak NECK??

Tolong, saya sis. Saya dah penat bawak lebihan berat nie. "

Inilah persoalan yang selalu ditanya oleh mereka.

TAPI..

Kenapa?

Apakah, masalahnya?

DAH FOLLOW TIPS TAPI SEDIKIT SAHAJA PENURUNAN BERAT BADAN

Memang diakui, terlalu banyak tips yang dikongsikan oleh pihak NECK kepada orang ramai.

Tapi, saya yakin.. bukan semua orang follow tips yang diberi.

Sebab, jika mereka follow sepenuhnya.. persoalan ini, takkan menjadi masalah kepada anda.

Betul, betul?

Antara tips penting untuk KURUS dan SIHAT adalah cari ILMU dan MENTOR.

Carilah Ilmu dan Mentor.
Berapa ramai yang sanggup mencari MENTOR?

Cuba tanya kepada diri kita.

Adakah kita telah mencari MENTOR?

Belum..

Itu salah satu masalahnya.

ILMU?

Alhamdulillah.. Tips sentiasa dikongsikan tetapi tips sahaja takkan cukup. Anda tetap memerlukan MENTOR yang dah betul-betul bantu ramai orang lain untuk turunkan berat badan dengan mudah.

Seterusnya, dalam apa-apa perjuangan pasti ada perasaan lemah semangat, menyerah kalah kerana kurangnya sokongan dari orang sekeliling.

Saya dah lalui ini, semua.

Saya pasti, anda pun sedang melaluinya sekarang.

Anda jangan give up!! Kerana masalah inilah, kami wujudkan program Now Everyone Can Kurus (NECK).

Kami sediakan Pakar Pemakanan dan Pakar Senaman yang betul dan berpengalaman selama 7 tahun untuk bantu mereka yang sangat comited.

Mentor Senaman NECK.
Mentor Pemakanan merangkap Founder FORMULA Kurus NECK.
Ada saya kongsikan kisah En. Firdaus dalam Ebook yang diemelkan kepada anda.
(Ebook : khas yang menghubungi saya)
NECK merupakan satu support group yang dilakukan secara online bagi membantu mereka yang mempunyai masalah berat badan yang berlebihan.

Support Group NECK.
Antara perkara yang dikongsikan dalam NECK :-

- Cara senaman yang betul dan mudah hanya dari rumah.

- Cara pemakanan yang sihat dan menjimatkan.

- Tunjuk ajar one to one walaupun anda berada di luar negara atau di mana-mana sahaja.

- Sebarang permasalah dan pertanyaan dapat diutarakan di dalam group NECK ini. Kerana anda comited dan serius. So, kami pun comited dan serius ingin anda dapatkan berat badan yang ideal mengikut cara yang sihat.

- Selebihnya, anda boleh Whatsapp/ Telegram saya : 019-916 4276 untuk pertanyaan lanjut ingin bersama Group NECK.

Di bawah ini, saya kongsikan kejayaan peserta NECK Batch 1 dan rakan-rakan dari batch yang lain juga :-)

#15.5kg - Kurus dari Sarawak.
#13.5kg - Kurus dari Shah Alam.
Badan dan muka mengecil - dari KL
#19kg - tidak pernah berjaya kurus sehingga bertemu NECK.
#12.5kg : bukan perkarayang mudah jika tiada mentor.
#Apa yang saya suka mengenai dia nie, adalah usia dan anaknya.
Usia dah masuk 4 series. Anak 8 orang. Cam tak percaya. Tai, ini lah hakikatnya.
Kita tengok kaum adam pulak, cam mana? Jangan terkejut tengok result dorang.. Sebab, kadar metabolisma lelaki memang lebih tinggi dari kaum hawa. So, not wonder dalam masa kurang dari 100 hari mereka dah boleh buang 10kg-15kg.

#Dulu bulat.. sekarang susut dah.
#12.6kg dalam masa 43 hari.
#10.1kg dalam masa 57 hari.
Alhamdulillah... Tahniah, kepada mereka.

Sekarang, mereka dalam proses mantain kan berat badan. Ada jugak yang masih berjuang untuk 15kg lagi bagi dapatkan badan yang firm.

Best ke best?

Mestilah best, sebab NECK tak benarkan anda kebulur. Sebaliknya, anda wajib makan mengikut kata mentor.

Nak berjaya mestilah dengar cakap guru a.k.a Mentor kan. Baru lah, kita akan berjaya.

InsyaAllah.

Selain itu, untuk makluman anda.. Ada jugak yang penurunan beratnya, sedikit sahaja (Boleh lihat sedikit result di sini).

No worries... kami tak kan pernah mengabaikan mereka yang serius dan comited.

Kami sentiasa membantu.

Mereka ini ada masalah dalaman yang perlu dipulihkan dahulu..

Apa masalahnya?

Masalah hormon wanita... bila ada masalah hormon, memang susah untuk turunkan berat badan. Terutama mereka yang pernah aktif sukan suatu masa dahulu dan ada juga disebabkan oleh pengamalan  pil/alat perancang keluarga.

Tapi, kerana adanya Mentor dan support group.. mereka tetap berjaya turunkan berat badan dalam 5kg hingga 8kg.

Ok, ke Ok?

Mahu, tak ok.

Bagaimana caranya?

Kena lah join.. baru anda tahu ketelusan dan effort kami dalam memberikan yang terbaik bagi membantu lebih ramai rakyat Malaysia hidup sihat.

K,lah sahabat.

Sehingga bertemu lagi kita di lain entry dan waktu :-)

SMS doakan semoga anda kurus dan sihat sentiasa di sisi keluarga. Anda sihat.. Keluarga bahagia.

Sila SHARE jika anda rasa entry ini memberi manfaat kepada saudara-mara atau rakan-rakan kita di luar sana.

Sekian, wassalam
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies