Social Icons

Monday, 1 June 2015

MASKER SEMULAJADI DENGAN RAJA TUMBUHAN

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan sejahtera sentiasa di samping insan tersayang.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Pagi nie, SMS nak kongsikan sedikit tips sihat dan mudah serta jimat bermasker.

Best ke best?

Mestilah best, SIHAT, MUDAH & JIMAT.

1 JAM BERMASKER DENGAN RAJA TUMBUHAN

Untuk makluman sahabat,


Raja Tumbuhan.
Alfalfa ialah tumbuhan berakar tunjang, yang mana panjang akarnya boleh mencapai kepada 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap nutrisi bebas dari pencemaran.

Disebabkan itulah, ia dipanggil Raja tumbuhan.

Haa..

Kepada sesiapa yang ada Alfalfa Complex Shaklee kat rumah tue, boleh lah cuba tips bermasker yang akan saya kongsikan ni, ye.

MASKER UNTUK SEKALI GUNA SELAMA LEBIH KURANG 1 JAM UNTUK 2 ORANG

Ambil 3 biji Alfalfa atau boleh jugak lebih (ikut sukarasa). Lebih banyak, lebih rasa kesannya.

Bagi saya, 3 biji nie dah terlalu banyak untuk satu muka. Bahkan boleh pakai untuk dua orang taw.

Kemudian, tumbuk tanpa air dalam bekas bebas dari kesan cili ye, sahabat.

Nanti, pijar muka karang.

Kalau ada lesung ala-ala cam kat spa tue, lagi bagus.

Anda juga boleh gunakan blander kering jika lebih dari 20 biji. Wat stok untuk sebulan terus :-)

Sekejap je nak wat masker nie. Tak lama pun.

Bila Alfalfa dah hancur menjadi serbuk, masukkan air sedikit demi sedikit supaya tidak terlalu cair.


Alhamdulillah, selepas consume Set Slimming yang mana termasuk dengan Alfalfa Complex.. Bukan muka je, yang meruncing, bahkan parut dan pigmentasi pun semakin pudar.
Saya prefer masukkan ke dalam plastik atau bekas transparent lagi selamat.

Bukan apa, risau ada kesan cili guna bekas kat dapur.

Pastu, tepek kat muka cam gini. Biarkan selama 30 minit hingga 1 jam.

Selepas rest dalam tempoh sejam, bersihkan dengan air perlahan-lahan. Wat macam scrub pulak. Tak perlu guna pencuci muka.

Dah scrub.. bersihkan dan anda akan rasa kesannya.

Muka akan menjadi lebih segar dan gebu-gebas jika amalkan secara berterusan setiap malam sebelum tidur.

Actually, boleh pakai pada bila-bila masa free. Tak perlu tunggu malam.

Selalu, bila time cam period.. Saya akan lebih kerap bermasker. Sebab, time nie jerawat liar suka keluar dengan bahagianya.

Hehehe.

Nak hasil terbaik!! Pakai setiap hari taw.

Sangat bagus untuk bantu peredaran darah di wajah dan masalah pigmentasi cam saya selain resdung.
Saya ada masalah resdung yang amat teruk. Since, berdetox dengan Alfalfa, Vita-C & E, collagen serta ESP. Masalah resdung saya semakin kurang dan insyaAllah, dalam proses pemulihan. Resdung mengambil masa sedikit sebab resdung saya nie dari kecik lagi. Warisan keluarga. Hehehe.
Amacam?

Mudah je, kan. Dah lah, murah & jimat.

Selamat mencuba, ye sahabat.


Muka meruncing dan jeragat makin pudar.
Kepada siapa yang belum ada Alfalfa kat rumah tue.. boleh hubungi saya jugak, untuk khidmat nasihat yang terbaik.

Make sure, anda mendapat free consultation dari mereka yang introduce vitamin Shaklee kepada anda, ye sahabat.

Sebab, saya jumpa ramai orang yang beli tanpa khidmat nasihat. (Cam Touch & Go).

Jadilah pembeli dan pengguna yang bijak :-)

Saya doakan anda Sihat dan bahagia dunia dan akhirat walau di mana jua berada.

Sila SHARE jika, anda rasa entry ini bermanfaat kepada mereka di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS 
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies