Social Icons

Wednesday, 3 June 2015

PESAKIT SLIP DISC, LOST 9 INCH DALAM MASA 2 BULAN

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah berada dalam keadaan sihat sejahtera dan bahagia sentiasa.

InsyaAllah.


Ini Eida. Mesti anda belum kenal, kan?

Beliau adalah peserta Now Everyone Can Kurus (NECK) dari Batch 3.



SEDIKIT LATAR BELAKANG EIDA


Eida merupakan seorang ibu muda dan juga pesakit Slip Disc (Boleh baca kisah bagaimana beliau terkena Slip Disc DI SINI).

Kisahnya bermula DI SINI.
Sebelum bersama NECK, beliau mendapatkan kebenaran doktor terlebih dahulu sama ada NECK sesuai atau tidak untuk diikuti.

Setelah, meneliti tahap kesihatan dan program NECK..

Alhamdulillah, doktor membenarkan beliau join kerana NECK mengamalkan gaya hidup yang sihat.

Mempunyai mentor yang berpengalaman lebih 7 tahun untuk bantu beliau.

Al-maklum lah, pesakit Slip Disc ini bukan sebarangan sakit. Tersilap cara akan memudaratkan lagi keadaan disk nya.

Keadaan Disc Normal dan problem.
Tak boleh bersenam ikut sesuka hati. Tak boleh angkat barang yang terlalu berat. Dan banyak lagi ,mengikut tahap disc masing-masing.

Setelah sebulan..

Doktor sahkan beliau dah selamat dari penyakit tersebut. Tak perlu buat fisioterapi lagi. Tak perlu bergantung kepada ubat lagi. No more ulang-alik ke hospital.

Syukur, sangat-sangat.

Berat pun berjaya dikurangkan.

Berat selepas 2 minggu.
Yang lagi tak disangka-sangkakan, beliau lost 9 inch lilitan pinggang:scream::scream::scream:

9 inch, sahabat.. 1 jengkal lebih tangan saya. (Siap ukur tue). Hehehe.

Selepas 2 bulan..

Sebelum join NECK, saiz pinggangnya 34. Hari ini tanpa tidak sengaja dia TERMUAT pakai seluar saiz 25 zaman muda remaja dulu.

Nampak je, kecik.. tapi, ini lah hakikatnya.
Dah 10tahun usia seluar tue. Berlipat kat dalam almari. Tak terpakai. Berhabuk berkepuk :-)

Amacam?

BEST ke BEST..

Sangattttt BEST.

Ingat, ye sahabat..

SAKIT bukan PENGHALANG dan bukan ALASAN untuk anda BERJAYA.

InsyaAllah dengan USAHA & DISIPLIN yang diajar di NECK.. Tiada yang MUSTAHIL.

Alhamdulillah, dah ramai mereka yang bermasalah kesihatan berjaya dibantu.

Semoga program NECK ini akan terus menyinari hati-hati mereka yang senasib seperti Eida.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat kepada saudara-mara atau rakan-rakan anda di luar sana.

SMS doakan anda kurus dan sihat selamanya.

Anda kaya dan berjaya dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Sayang Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies