Social Icons

Wednesday, 10 June 2015

TIPS SIMPLE : WANITA BEKERJAYA MENGURUSKAN RUMAH TANGGA

Assalamualaikum wbt..

SMS doakan anda semua sihat, ceria dan berbahagia bersama seluruh isi keluarga.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.


TIPS SIMPLE URUSKAN RUMAH TANGGA

Kebanyakkan wanita hari ini, tiada masa menguruskan rumah tangga kerana tuntutan kerja.

Anak agak terabai, rumah cam kapal pecah.

Makanan?

Tiada masa untuk memasak beria-ria seperti pengantin baru lepas kahwin. Cam dulu-dulu.

Dulu berdua. Sekarang, bertiga, berempat, berlima dan tak terhitung ramainya.

Hehehe.. Gurau, je.

Sekarang, susah nak jumpa orang anak ramai sebab tiada masa.

Petang nie, saya nak share sedikit tips mudah dan jimat masa.

Bila hujung minggu, keluarkan semua bawang-bawang dan cili kering kat dapur.

Ajak suami tolong sama-sama.

Kalau ada anak yang dah besar cikit. Bawak-bawak lah dorang ke dapur jugak

Kupas bawang banyak-banyak.

Then, blend dan masukkan ke dalam bekas kedap udara supaya bau bawang tak merebak ke dalam peti ais.

Pastu, hari biasa just ambil, cedok dan guna.

Manakala ikan, ayam, daging, dan lauk-pauk lain.. bersihkan dan potong siap-siap untuk perancangan seminggu bekerja.

Nanti, just ambil mana-mana bahagian yang diperlukan je.

Masa dan wang pun jimat. Tak perlu ulang alik keluar banyak kali semata-mata untuk beli lauk nak makan.

Ada jugak isteri-isteri dalam NECK, perap siap-siap lauk yang nak digunakan.

Mudahkan?

Dalam NECK, kami kongsikan banyak cara mudah uruskan pemakanan yang sihat untuk family dan diri sendiri. InsyaAllah.

K, lah. SMS doakan anda kurus dan family sihat.

Sila SHARE jika entry ini bermanfaat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies