Social Icons

Thursday, 11 June 2015

5 LANGKAH MINUM AIR KOSONG DENGAN MUDAH UNTUK KURUS DAN SIHAT

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog Cinta Hati Sakinah sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat dan bahagia di samping keluarga tercinta.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

Anda ada masalah berat badan?

Atau lebih tepat lagi, kesukaran untuk minum air kosong yang cukup mengikut berat badan anda?

Untuk makluman sahabat,

Kita memerlukan air kosong yang cukup bagi melancarkan sistem dalaman badan. Bahkan untuk mereka yang dalam proses untuk kurus, memang sangat digalakkan minum air kosong yang cukup.

25KG bersama dengan 1 Liter air. So, kalau anda mempunyai berat 100KG, air yang perlu diminum adalah 4 liter sehari.

Cam mana nak habiskan 4 Liter air nie?

Cam impossible je.

Banyak tue..

Cam nie, lah jugak saya suatu masa dahulu.

Sebab, tiada ilmu.

Nak minum air pun kena ada ilmu taw.

Barulah mudah untuk kurus.

5 LANGKAH MINUM AIR KOSONG DENGAN MUDAH

Langkah ini, memerlukan disiplin yang consistent dan keinginan kurus yang tinggi. Tapi, kena banyak bersabar dan rajin berusaha.

Sebab, pada permulaan.. badan kita akan mengeluarkan air yang kerap dalam bentuk perkumuhan.

Ia dinamakan proses detox semulajadi. Kita masukkan air bersih dan yang akan keluar adalah toksin yang dah lama berkampung kat badan obes tue.

Tapi, ia bukan 100% keluar. Ada cara jugak, cam mana nak keluarkan toksin tue.

Hari nie, saya just nak cakap langkah-langkah nak minum air. Detox toksin anda boleh baca DI SINI.

1. Sukat keperluan air untuk badan anda.

Berapa liter kah, air yang diperlukan oleh badan anda?
25KG = 1 Liter air kosong.

Dah taw, jumlahnya kena lah merancang. Ini yang penting.

Sebab, ramai orang gagal untuk merancang. So, saya tak mahulah anda antara mereka yang gagal.

Boleh ke boleh?

2. Sebelum dan Selepas Solat.

Usaha akan menjadi lebih mudah kepada yang muslim. Sebab, saya menggunakan pendekatan solat untuk habiskan air nie.

Kita solat 5 waktu sehari kan.

So, sebelum solat.. kita sediakan 500ml air siap-siap untuk diminum 250 ml sebelum dan 250 ml selepas.

500 ml x 5 waktu solat dah jadi 2.5liter.

Betul, betul..

3. Sebelum dan Selepas Makan.

Saya sentiasa berpesan dan kongsikan tips kurus dan sihat kepada customers yang consume Slimming Set supaya makan 5 kali sehari.

Jadi, sebelum makan, diambil lagi 250ml dan selepas 1 jam 250 ml.

Haa... cuba kira?

Dah berapa?

5 liter kan..

Amacam?

Mudah, je kan.

4. Sebelum Tidur.

Still tak boleh.. Seeloknya, sebelum tidur.. minum 500ml air dan sediakan kat tepi katil 500ml air lagi.

Bila bangkit dari tidur.. boleh capai je terus untuk diminum. Awet muda kalau amalkan setiap pagi.


5. Download Apps seperti di bawah :-

Banyak sangat apps kat playstore tue. Anda pilih je, yang mana berkenan di hati :-)
Just download & install. Use & practice it.
Sekarang dah canggih. Semua mudah dan dihujung jari sahaja.

Ok, lah sahabat.

Selamat mengamalkan pengambilan air yang cukup ye, sahabat.

Saya doakan anda kurus dan sihat selamanya. InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini memberi manfaat kepada saudara-mara atau rakan-rakan kita di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies