Social Icons

Monday, 5 January 2015

PUNCA UTAMA BADAN TONG DRUM BERPERUT BUNCIT

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, sahabat.. SMS berjaya dapatkan berat badan ideal selepas 100Hari Mencari Cinta Hati Sakinah.

Tapi, misi tetap diteruskan kerana masih ada lagi lelemak yang tersembunyi. Pandai betul, dia menyorok.

Hahaha..

SMS SEBELUM KURUS

Mudah ke nak KURUS?

Saya faham perasan anda yang dikategorikan OVERWEIGHT mahupun OBESITI. Sebab, saya telah melalui fasa-fasa ini.

Bila gemuk.. saya jadi kurang bergambar. So, gambar gemuk pun tak banyak melainkan candid.
BMI saya pernah mencecah 32.45 (33 lah, kan). Berat 70kg dengan ketinggian cukup-cukup 5kaki (151cm). Satu perasaan yang amat ngeri, tapi sedar-sedar ayam je time tue.. Sebab, leka dengan dunia sendiri.

Raya puasa tahun lepas (2014).
Bila terjebak.. bukan mudah nak bangkit kembali. Perghh!! rasa cam tong drum sangat-sangat. Perut pun, dah start membuncit cam ibu beranak 6. Padahal, saya belum kahwin lagi taw..



Stress!! Lagi lah bertambah bambam. Huhuhu..

Malu, malu.. Sangatlah malu. Harapkan, rupa je cun cikit. Kalau tak hancus! Hahaha.. kuat perasan, lah Sakinah nie. (Jangan ada yang muntah hijau, pulak).

Alhamdulillah.. atas nikmat rupa dan kesempurnaan fizikal yang Allah kurniakan kepada kita. Kita je yang merosakkan nikmat itu semua. Saya ada kongsikan DI SINI.

SMS SELEPAS KURUS

Actually, sangat mudah untuk KURUS jika kita taw caranya.



Cam dalam perniagaan atau apa-apa jua perkara. Akan jadi mudah jika kita tahu cara.. Kita ada guru bersama yang membantu dan ianya dilakukan pula secara berjemaah bersama rakan-rakan yang lain.
Fitness group 2014 #1

Fitness group 2014 #2
Alhamdulillah..

Kerja dan usaha akan jadi seronok dan mudah untuk KURUS.

ILMU DAN PENGALAMAN SMS UNTUK KURUS

Setelah berada dalam group fitness 2014.. (Sekarang : Now Everyone Can KURUS!). Dan saya berjumpa pulak dengan Ratu Detox yang energetic, rasa serba salah jika tak kongsi dengan sahabat semua.

Tahukah sahabat apa punca kita mula membuncit dan bambam?

Salah satu keadaan yang menyebabkan buncit atau boroi.
Punca kesilapan diri kita sendiri.. Apa yang kita makan, apa yang kita ambil, apa yang kita amalkan.. itulah punca terjadinya OBESITI.

Kita makan macam-macam setiap hari.. dan banyak lagi lah yang dah berjaya kita lakukan kepada badan sendiri untuk dikategorikan OBESITI. Sahabat baca DI SINI, 10 sebab saya gagal KURUS.

Kena baca taw.. Kalau tidak usaha untuk KURUS takkan mudah nak berjaya.

Saya dah taw, punca.. Tapi, saya belum berjaya sepenuhnya KURUS. Kenapa, ya?

Sebab MASIH ADA TOKSIN dalam badan saya. TOKSIN ini, jika tidak dibuang.. Diternak je, dibelai dan digosok perut yang membuncit tue.. Say bye! bye! lah nak KURUS.

Toksin dalam badan.
Thats why, dalam program KURUS saya ada supplemen tambahan Alfalfa dan Herb-Lax (Detox). Ianya, wajib diambil untuk sesiapa yang nak KURUS dengan sihat.

Alfalfa berfungsi untuk detox darah-darah kotor yang menyebabkan punca jerawat, kulit kusam, badan semakin berat dan banyak lagi. 




Manakala, Herb-Lax adalah untuk detox usus kita yang tersumbat dengan lelemak tepu berkilo-kilo.




Inilah punca buncit dan bambam.

Tak ambil tak pe.. boleh buat sendiri untuk buang toksin. Tapi, sempat ke kita nak prepare. Kalau anda seorang yang berdisiplin dan serius, insyaAllah sempat je. 



Tapi..

Tapi..

Apa yang tapi, tapi..

Hehehe.. Jangan marah, sahabat.

Kalau banyak bajet.. dan anda seorang yang penyabar serta gigih berusaha. Boleh lah buat hari-hari. 

Guna sayur-sayuran dan buah-buahan semulajadi.



Tapi....

Ada lagi, tapi?

Apa lagi?

Apa yang saya tahu.. buah-buahan dan sayuran akan ada tempoh ketahanan tertentu untuk kekalkan vitamin selepas dipetik atau dituai.



Contoh, vitamin C pada buah oren. Selepas dipetik, secara automatik ia akan berkurang kepada separuh. Kemudian, akan semakin berkurang apabila terdedah kepada kepanasan. Sebab itu, buah-buahan diletakkan dalam suhu rendah di pasar raya.


So, kalau sahabat nak membeli.. beli, di pasar raya taw. itu pun, tak pasti segar atau pun tidak.

Boleh membeli, digerai-gerai buah. Beli yang baru dipetik, segar bugar lagi. So, khasiatnya masih ada.

JOM! BERSAMA SMS.. NOW EVERYONE CAN KURUS

Sama-samalah kita KURUS dan SIHAT untuk insan-insan tersayang. Jom, bangkit! kurangkan peratusan rakyat Malaysia yang OBESITI.

Hidup KURUS dan SIHAT tanpa penyakit.

Sila LIKE dan SHARE sekiranya, sahabat rasa ia bermanfaat kepada rakan-rakan anda di luar sana.

SMS doakan sahabat Cinta Hati Sakinah sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berjaya menjadi insan bertaqwa dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan insan-insan tersayang?
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Shaklee ID : 1168494
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com
FB : Sakinah Mat Said

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies