Social Icons

Monday, 12 January 2015

AWAS!! 25 TANDA-TANDA BAHAYA YANG PERLU DIAMBIL TINDAKAN RAKYAT MALAYSIA

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar, sahabat Cinta Hati Sakinah?Semua pengunjung dan pembaca blog SMS adalah sahabat saya dunia & akhirat. InsyaAllah.

Rakyat Malaysia sedang diancam BAHAYA!

OBESITI!

KEGEMUKAN yang KETARA.

25 TANDA-TANDA YANG MUNGKIN ANDA PERNAH ATAU SEDANG HADAPINYA

Kalau, dalam banyak-banyak list nie. Ada yang dah rasa..

You MUST do something :-)

 01. Ada spare tyres kat pinggang/ perut.

 02. Bila berdiri tegak.. Tunduk bawah, tak nampak kaki.

 03. Bila duduk.. Mesti nak cari dinding/ something untuk bersandar.

 04. Bila naik tangga 2, 3 tingkat.. cepat mengah.

 05. Bila berjalan.. Peha berlaga-laga dan melecet.

 06. Cepat penat dan mengantok.

 07. Cepat rasa dahaga nak minum air/ ais sejuk.

 08. Selera makan menjadi-jadi.

 09. Pastu, ada double chin.

 10. Leher jinjang.. Dah tak nampak leher.

 11. Pakai baju/seluar.. Tak boleh butang atau zip.

 12. Alamak!! Lagi dasyat..! Zip/butang tiba-tiba rosak/ tercabut.

 13. Naik kereta/moto..tiba terangkat ke belakang (kalau naik kat belakang lah). Bila turun.. Kereta naik semula, cam spring.

14. Bila pi mana-mana orang tanya. Anak dah berapa orang kak, darjah berapa?

 15. Mak cik, nak apa? Boleh saya bantu?

 16. Bila nak beli baju.. Pi, kat saiz S or M. Tiba-tiba ada yang cakap.. "Kak, baju akak cari kat sana": sambil tunjuk arah ke XXL/XXXL).

 17. Bila jalan dengan husband.. Orang tanya. Mana wife ko? Takkan keluar dengan mak je?

 18. Mana hani? Dari tadi aku cari tak jumpa? (Rupanya, kawan berlindung kat belakang).

 19. Bila pas makan, rasa nak tidur je.

 20. Bangun pun selalu lewat.. Jam 8.00pagi, baru bangun.. subuh, dah tak tahu kemana.

 21. Kalau yang pakai heels tinggi.. Tiba-tiba, tumit patah. Tak pun, cam tak berapa nak balance. Cam nak terbalik.

 22. Baju dah ketat-ketat.. Baju mengecil ke.. Kita yang membesar, ya?

 23. Period tak datang-datang. Berbulan-bulan.. 
 24. Selalu semput dan susah nak bernafas dengan lancar.

 25. Dah kahwin, 2,3 tahun..pergi jumpa doktor. Doktor cakap, "You OBESITI. You MUST DO something!!"

Hahaha..ada ke doktor cakap camtu?

Ini baru sikit.



Kalau..sesape rasa ada seperti tanda-tanda di atas. You MUST DO something.

Saya sedia membantu anda.. Kepada mereka yang serius sahaja nak dibantu. 

Sila LIKE dan SHARE sekiranya, sahabat rasa ia bermanfaat kepada rakan-rakan anda di luar sana.

SMS doakan sahabat Cinta Hati Sakinah sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berjaya menjadi insan bertaqwa dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

SIAPA NAK EBOOK PERCUMA??!!
WHATSAPP : 0 1 9 9 1 6 4 2 7 6

FORMULA KURUS 100HARI.
Ia telah berjaya membantu saya turunkan berat badan 21kg dengan mudah tanpa perlu berlapar.

Kurus dan Sihat dari Rumah dalam masa 100Hari.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies