Social Icons

Wednesday, 21 January 2015

PERANCANG KELUARGA MEMUDARATKAN DIRI. WAJIB BACA !!


Assalamualaikum wbt..

Apa khabar, sahabat Cinta Hati Sakinah hari ini?

SMS nak tanya, lah..

Terutama kepada kaum wanita yang dah berkahwin.

Pernah, tak ambil apa-apa jenis perancang kehamilan? Mesti, ramai yang ambil, kan..

Tapi, kalau sahabat SMS tak pernah mengambilnya, tahniah diucapkan. Sebab, anda mementingkan kesihatan diri.

Yang mengambilnya pula.. bukan, tak titikberatkan kesihatan. Cuma kurang pendedahan. 

Maaf, lah.. andai kata, sahabat kurang bersetuju dengan SMS.

SMS hanya berkongsi berdasarkan kepada pengalaman dan perkongsian sahabat-sahabat dan customers yang mengadu.

JOM!! BACA SEDIKIT PERKONGSIAN
Ini adalah sedikit perbualan antara sahabat-sahabat yang memohon pertolongan dan jalan penyelesaian akan masalah yang sedang dialami.


Wanita 1 & 2
Wanita 3 & 4
Wanita 5 & 6
Wanita 7 & 8
Wanita 9 & 10
Wanita 11 & 12
Wanita 13 & 14
Cam mana? Ada tak, terjadi seperti sahabat kita di atas?

Jangan ambil mudah, taw.

ANAK ADALAH ANUGERAH TERINDAH DARI ALLAH 

Sahabat..

Setiap apa yang berlaku adalah ketentuan dan kekuasaan dari Allah kepada hamba-hambaNya. Jika, kita lihat dari screenshot di atas tadi. Ramai yang mempunyai masalah selepas menggunakan perancang keluarga.

Allahuakhbar.. kecian, dorang.

Ini takkan berlaku, kalau mereka tahu kesannya. So, kita masih boleh mengelak.

Sebenarnya, sangat ramai yang mengadu belum bersedia untuk hamil lagi setelah kehamilan pertama.

Saya sebagai wanita.. amat faham perasaan kaum ibu.

Ada yang fikir, tak mampu nak menyara keluarga dengan kehadiran cahaya mata lagi.

Ini semua silap! Saya mohon.. jangan fikir camtu ya, sahabat.

Rezeki semuanya telah ditetapkan oleh Allah SWT. Menjarakkan anak kerana takut ketiadaan rezeki adalah haram.

Cuba hayati, maksud ayat al-Quran di bawah.

"....dan janganlah kamu, membunuh anak-anakmu kerana takut kemiskinan. Kami akan memberi rezeki kepadamu dan kepada mereka."
(Surah Al-An'am : 151)

Ada lagi,

" Dan janganlah kamu membunuh anak-anakmu kerana takut kemiskinan. Kami lah yang akan memberi rezeki kepada mereka dan juga kepadamu. Sesungguhnya, membunuh mereka adalah suatu dosa yang besar."
(Surah Isra' : 31)

Mereka tanya, saya.. "Habis, cam mana kak? Nanti, pregnant lagi. Saya belum sedia, kak."

Dah macam pakar sakit puan pulak, saya. Hehehe..

Saya tak kisah, berkongsi ilmu.. asalkan sahabat tak jadikan alat perancang kehamilan sebagai pilihan utama dan jalan mudah.

Saya sayangkan anda.. saya tak nak, anda semua sakit sebelum usia. Kecian, kat anak-anak kecil kalau kita sakit. 



Wanita kan kekuatan keluarga.

Siapa setuju, rumah tangga akan huru-hara kalau ibu atau isteri tiada? 

Jarang, suami je boleh handle seperti si isteri kan.. Huhuhu..

Bertuah, lah kalau dapat suami yang cam isteri. Saya tak cakap, tak de. Ada je, saya pernah jumpa.. Tapi, baru sorang saya jumpa taw sepanjang usia ini. Rakan sekerja lama. 

Bahagianya, dapat suami yang saling meringankan beban bersama-sama. Alhamdulillah.

MERANCANG SECARA SEMULAJADI

Kita boleh merancang, tanpa alat-alat itu semua. Menggunakan kaedah kitaran haid untuk mengira ovulasi. 

Caranya, mengukur suhu badan dan perubahan dalam lendir serviks anda.

Mengelak dari melakukan hubungan seks semasa kesuburan dengan menggunakan cara BBT. CARTA SUHU BADAN ASAS (WAJIB BACA)

Tetapi, cara ini hanya sesuai untuk mereka yang mempunyai kitaran haid yang teratur.

Jika, anda mempunyai masalah seperti di atas.. nasihat saya, dapatkan rawatan dari pakar perbidanan atau sakit puan dengan segera. 

Jangan biarkan ianya, berlarutan. Risau terjadi FIBROID CYST 

Dari pengalaman dalam bidang nutrisi, selalunya saya mencadangkan set hormon wanita, detox dan juga slimming bergantung kepada keadaan tiap-tiap pesakit.

So, pastikan anda mendapat consultasi dari pengedar yang bertauliah serta berterusan.

Sila LIKE dan SHARE sekiranya, anda rasa ia bermanfaat kepada rakan-rakan atau saudara-mara di luar sana.

SMS doakan sahabat Cinta Hati Sakinah sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berjaya menjadi insan bertaqwa dunia dan akhirat.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

SIAPA NAK EBOOK PERCUMA??!!
WHATSAPP : 0 1 9 9 1 6 4 2 7 6

FORMULA KURUS 100HARI.
Ia telah berjaya membantu saya turunkan berat badan 21kg dengan mudah tanpa perlu berlapar.

Kurus dan Sihat dari Rumah dalam masa 100Hari.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies