Social Icons

Friday, 30 January 2015

SEDEKAH SUBUH UNTUK ISTERI DAN 6 ORANG ANAK ARWAH PAK SEDARA

Assalamualaikum dan selamat petang kepada semua sahabat cinta hati Sakinah.

Sahabat pernah dengar cerita pasal sedekah subuh?

Ramai dah yang buat sedekah subuh nie, taw.

Alhamdulillah.. sesiapa yang amalkannya setiap hari setelah subuh, insyaAllah akan memperoleh khabar berita dan rezeki yang melimpah ruah dari sumber yang tidak disangka-sangka.

Sebenarnya, bukan terhad kepada subuh je semata-mata.

Banyak maksud tersirat di sebalik subuh yang boleh kita fahami dan hayati.

Dan sesungguhnya, bersedekah itu menyuburkan harta dan rezeki tiap-tiap hamba-hamba-Nya yang berusaha.


Rezeki takkan datang bergolek, jatuh menyembah kita dari langit. Itu dongeng semua nya.

Rezeki itu datang dari Allah SWT. DIA yang berhak untuk memberi kepada siapa yang berusaha dan layak.

KISAH KAMI DENGAN SEDEKAH SUBUH

Saya dan mak ada buat sedekah subuh.. Masuk dalam Tabung Omega Guard. Kalau penuh. Tambah lagi botol Omega lain.

Kenapa pilih, botol Omega?

Kami niat.. Siapa yang dapat hasil sedekah nie, akan dapat merasa Omega kami yang best dan bagus untuk kecerdasan otak anak-anak.

Kalau orang overweight makan.. Akan bakar dan pecah lemak tepu.

Yang penting, kami nak orang yang bakal terima tue sihat dan dapat dekatkan diri kepada Allah SWT dengan lebih baik.

Untung dorang.

Alhamdulillah.. Esok dah genap, sebulan. Tiap hujung bulan, memang akan dituai.

Saya tanya mak, nak bagi pada siapa kali nie?

Mak cakap bagi kat Mak sedara. Kecian, dia. Suami baru meninggal sebab kencing manis, kegagalan buah pinggang dan strok.

Allahuakhbar. Saya tak tahu pun, arwah sakit seteruk ini. Last saya jumpa, arwah..time raya tahun lepas.

Kurus kering orangnya. Dulu berisi jugak. Cam arwah ayah. 

Arwah tinggalkan isteri dan anak-anak kecil yang sedang membesar. Hidup mak sedara kecian, sangat.

Tiada tempat bergantung lagi. Kalau sebelum nie, dorang suami isteri berniaga kuih di pasar malam. Ambil tempahan ketupat.

Hidup kais pagi, makan pagi. Kais petang, makan petang. Semata-mata untuk menyara anak kecil seramai 6 orang.

Saya bersyukur sebab kami dah besar. Time arwah ayah meninggal kerana kencing manis jugak.

Tapi, arwah pak sedara tinggalkan anak-anak yang sulong masih bersekolah menengah... Bagaimana lah nasib mereka.

Kami cuba bantu sedaya mungkin.

PESANAN SMS KEPADA ANDA SEMUA

Jaga diri, jaga kesihatan, jaga pemakanan, amalkan gaya hidup yang sihat untuk keluarga tersayang. Jangan tinggalkan mereka kerana kesilapan sendiri.


Sebenarnya, diri kita nie.. umpama seperti pokok. Baik bajanya, maka baiklah pokok itu. Begitulah, sebaliknya.

Bayangkan : Jika kita siram, bahan-bahan kimia.. bagi pokok makan lemak-lemak ayam, atau daging. Apa akan jadi?

Huhuhu..

Camtu, lah jugak kita. Pokok dan kita adalah makluk Allah yang indah. Dijaga, dibaja (makan), disiram (minum) yang elok-elok, maka eloklah.

Nak lagi, elok.. dan mendapat keberkatan dari-Nya. Amalkan sedekah..

Tak perlu tunggu subuh. Bila-bila masa sahaja. Dan tak perlu tunggu kaya. RM0.10 pun sedekah. Senyuman pun sedekah. Yang penting, nawaitu kerana Allah.

Sedekah itu amat luas, taw sahabat.

Ok, sahabat. Sampai sini, dulu. Thanks for reading :-)

Sila LIKE dan SHARE sekiranya, anda rasa ia bermanfaat kepada rakan-rakan atau saudara-mara di luar sana.

SMS doakan sahabat Cinta Hati Sakinah sentiasa dipermudahkan segala urusan dan berjaya menjadi insan bertaqwa dunia dan akhirat. Dan tidak lupa juga, mampu menjadi WAHW ataupun WAHM.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS 

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com
FB : Sakinah Mat Said


Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies