Social Icons

Wednesday, 11 March 2015

HANYA 4 MINIT BERSENAM DARI RUMAH UNTUK KURUS


Assalamuaalaikum dan Salam Sejahtera :-)

Apa khabar, Sahabat pengunjung blog SMS hari ini? 

SMS doakan semoga anda semua berada dalam keadaan sihat, ceria dan bahagia sentiasa bersama keluarga tersayang.

Hari nie, SMS nak kongsikan sedikit tips senaman mudah untuk kurus hanya dari rumah.

4 minit sahaja.

"RAKYAT MALAYSIA MALAS!!"

Gurlpp!! Tertelan air liur sekejap. Nasib, baik tak tersedak.

Hehehe.

Rakyat Malaysia MALAS?

Benar ke anda malas?

"Bukan saya malas. Saya tak de, masa. Saya sibuk. Tak sempat."

Inilah alasan yang saban hari saban tahun diberikan oleh rakyat Malaysia yang mana, mereka ini semakin membesar dan membesar.

Lama-lama menjadi Obesiti. Tak pun, Pre-Obesiti. Bukan calang-calang orang taw. 

Mereka ini, mempunyai ciri-ciri seperti berikut:

1. Perut buncit

Nak butang baju pun, tak lepas.

2. Punggung besar
3. Peha pun besar
4. Tak de leher. Yang ada hanyalah dagu berlapis-lapis.

Double Chin.
Kecian, kan?

Cam mana, keadaan ini boleh berlaku?

Yang mana satu anda?
Perkara pertama yang menyebabkan berlakunya keadaan seperti di atas tadi, adalah kerana mereka sentiasa memberi 1001 alasan. Mereka penat dan tiada masa.

Yelah, lepas habis je kerja. Terus rushing balik rumah. Nak kena uruskan anak-anak. Makan, pakai, minum dan sekolah dorang. Ini kalau perempuan lah.

Yang lelaki pulak.. 

Nak kena bali barang dapur lah.. nak spend masa dengan anak-anak katanya.

Hakikat sebenar, yang berlaku. Ramai lelaki, balik je rumah.. mengadap televisyen. Tak pun, terbaring tidur sebab seharian bekerja di luar. 

Ada lagi ke, lelaki seperti ini? Ada.. (Sahabat, Isteri pun bekerja jugak taw)

Hurmm..

Si isteri jugak, yang uruskan anak-anak. Si suami. Pandang, je. Sedar-sedar dah tertidur. Kecian, si isteri. Kahwin tak kahwin pun sama. Badan makin membesar. Tak sempat nak uruskan diri sendiri.

Kalau pasangan anda, memberi kerjasama. Tiada alasan kata, tiada masa. Tak sempat lah.

Sempat je sebenarnya.

Kita selalu cakap tak cukup masa lah.

Tak de masa lah, nak bersenam..

Hakikatnya, bukan tiada masa. Masa yang diberikan setiap orang adalah sama. Masing-masing mempunyai 24 jam untuk diuruskan secara bjaksana.

Kenapa orang lain, boleh buat..? Kita tidak boleh buat? Itu semua adalah alasan.

Sebenarnya, kita tak perlukan masa yang banyak.

Yang kita perlukan adalah Ilmu.

Ilmu untuk buat sedikit senaman.. tetapi, memberi impak yang besar.

Membakar kalori dengan cepat.

SAYA DULU CAM ANDA

Saya pun dulu, seperti anda sahabat. Alasan saya, penat dan tiada masa. Rupanya, saya silap.

Ini, saya dulu. Muka dan badan semakin membulat. Saya berada dalam kumpulan Obesiti. Obesiti, taw. Cam ngeri. Tapi, itulah saya yang dulu.
Selepas NECK.
Sahabat,

Sangat senang kita nak kurus. Jika kita tahu caranya. Cara yang mudah dengan adanya Ilmu.

Saya mengambil masa 120 hari untuk turunkan berat badan sebanyak 14kg selepas membaca ebook Now Everyone Can Kurus (NECK). Santai-santai je pun, saya buat.


Buat kat rumah je. Dengan keluarga.

So, sekarang dengan Ilmu yang ada.. saya masih mengamalkan gaya hidup sihat dengan mudah tanpa perlu pergi ke gym mahupun keluar rumah.

Saya taw, anda semua banyak kenkangan. Anak-anak kecik lagi.

Saya pun ada keluarga.


Saya yang sekarang.
Tapi, saya berjaya buktikan yang anak-anak dan keluarga bukan halangan. 

Mudah, je kan? :-)

TIPS SENAMAN MUDAH DARI RUMAH

So, mulai hari ini. Mari kita sama-sama berusaha untuk memberi masa bagi kesihatan diri dan keluarga tersayang.

Cuba luangkan 4 minit daripada 24 jam masa anda untuk senaman mudah yang akan SMS kongsikan sebentar lagi.

Nak ke Nak? 

Mestilah, nak kan :-)

Jom! tonton video senaman di bawah. 4 minit je.


Amacam? Dah tengok?

Mudah, je kan. Tak sampai 1 jam pun. Kat mana-mana boleh buat.

DAPATKAN EBOOK NOW EVERYONE CAN KURUS

Jujur saya katakan.. Sebahagian besar rahsia macam mana saya turunkan berat badan ada dikongsikan dalam ebook ini.

Banyak ilmu yang saya belajar dari ebook ini. 

Dan anda WAJIB baca ebook ini.


Anda nak ebook ini? Ada dua cara untuk dapatkanya.

CARA 1 : BELI PADA HARGA RM30 

Ebook ini dijual dengan harga RM30 dengan ketebalan 150 muka surat. Banyak rahsia, tips dan kisah motivasi untuk menurunkan berat badan yang akan anda perolehi dalam ebook ini.

Jika anda mahu membuat pembelian, sila masukkan duit ke akaun berikut :

Sakinah Mat Said
Maybank : 163037117882
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Kemudian Whatsapp SAKINAH : 019 - 916 4276 Nama dan emel anda untuk diberikan ebook tersebut.

Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti Ebook ini, kami akan kembalikan semula wang kepada anda. Anda tidak rugi apa-apa.

CARA 2 : DAPATKAN SECARA PERCUMA!!

Mesti, ramai yang nak PERCUMA!! kan?

Syaratnya, mudah je.

Anda perlu tekan button SHARE di bawah, kemudian SHARE kan link ini kepada rakan-rakan anda di luar sana.

Kemudian, Whatsapp SAKINAH : 019 - 916 4276 (Type : Saya nak NECK PERCUMA!! beserta dengan NAMA dan EMEL )

Pastu, Link download ebook akan diberikan kepada anda secara PERCUMA.

So, ini adalah satu amanah.. sekiranya, cara kedua menjadi pilihan anda.

Saya doakan anda, sentiasa dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan serta kekayaan di dunia dan akhirat. 

Anda Kurus dan Sihat. 


Sila SHARE jika sahabat rasa entri ini bermanfaat. Masih ramai lagi rakan-rakan kita di luar sana yang tidak sedar mereka sebenarnya Gemuk.

Sekian, wassalam,
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies