Social Icons

Wednesday, 29 June 2016

VITAMIN TOPIK BOSAN DAN SUSAH NAK INGAT!

Assalamualaikum wbt..

Saya mendoakan semoga anda semua sihat dan berbahagia di samping keluarga tercinta.

VITAMIN TOPIK PALING SUSAH NAK INGAT

Mengimbau memori silam di bangku sekolah, subjek PJK dan Sains.

Salah satu topik memeningkan.

Topik Vitamin lah yang paling saya ting tong sebab nak kena ingat vitamin dan zat mineral A to Z..

Ada ke vitamin Z? Ada.. Zink.

Cikgu cakap Vitamin ADEK, vitamin larut lemak. Vitamin C elok untuk kesihatan kulit, matahari pagi bekalkan vitamin D.

Kalau kurang vitamin _ bermakna badan kita kurang darah. Nanti, pitam. Kena banyak makan sayur bayam, kekerangan.. dan macam-macam lah. Nak kena menghafal masa tue.

Betul ke tak.. belakang citer.

Yang penting hafal. Tak faham pun.. Hihihi.

Sekarang selepas lebih 14 tahun, baru faham kenapa dan apa yang cikgu maksudkan.

Maknanya, badan kita memang perlukan nutrisi untuk lengkapkan diet harian.

Kesihatan badan kita ni, akan merosot seiring dengan peningkatan usia dan aktiviti harian serta pendedahan pencemaran sekeliling.

So, memang wajib untuk amalkan suplemen tambahan yang berkesan, bebas kimia dan selamat. Atau senang citer, pastikan ia 100% semulajadi.

Bukan ada bahan kimia tambahan taw. Kalau ada, itu bermakna kita tidak memenuhi kehendak badan.

Badan dah kurang nutrient sebab faktor luaran dan dalaman, pastu kita pi tambah pulak bahan kimia. Memang kecian lah. Huhuhu..

Ok. Mulai petang ni.. boleh lah ingat kembali pesanan cikgu di bangku sekolah dedulu. Betul ke betul..?

Kalau anda setuju.. jom! hubungi saya untuk dapatkan nutrisi tambahan untuk anda dan juga keluarga.

Mencegah itu lebih baik. Sekurang-kurangnya, kita ikhtiar dan berusaha.

Saya doakan semoga anda dan keluarga sentiasa dikurniakan kesihatan yang berpanjangan olehNya. Bahagia, Kaya dan Berjaya dunia akhirat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies