Social Icons

Saturday, 4 June 2016

KAPAL-KAPAL BESAR DI TANJUNG API, KUANTAN

Assalamualaikum wbt..

Saya mendoakan anda yang membaca dan follow blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada di dalam rahmat dan barakhah oleh Allah SWT.

Berjaya, Kaya dan Bahagia dunia akhirat.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah..

Apa aktiviti anda hari nie?

Selamat berhujung minggu ye, semua.

Jom! cuci mata ke Tanjung Api, Kuantan pulak hari nie.


Apa yang menarik?

Pada amatan saya yang memang sukakan nature, bebas dari kesibukkan bandar raya. Tanjung Api salah satu destinasi menarik untuk bersiar-siar bersama pasangan dan keluarga menghirup udara segar sambil melihat kapal-kapal besar keluar masuk pulang dari laut dalam.

Jika sebelum ini, saya selalu ke Pantai Pelindung yang kebanyakkannya melibatkan aktiviti boat-boat kecil sahaja.

Berbeza dengan Tanjung Api yang dimonopoli oleh kapa-kapal besar.

Kiranya, Alhamdulillah masih ada pantai dan laut untuk dinikmati tidak jauh dari bandar Kuantan. Khas buat mereka yang bercuti di Kuantan.

Keadaan muka pantai di sini, agak kurang selamat untuk bermain air.

Kat Tanjung Api ni juga, ramai pemancing yang menghabiskan masa lapang dorang untuk memancing.

Semasa saya ke sini, ada satu bau yang menarik perhatian deria bau saya. Tak tahu datang dari mana seawal pagi cam nie. Bau coffe semerbak harum, betul-betul menggoda.

Cukup memikat rasa.

Suasana pun tenang.

Pengunjung yang datang pun, kebanyakkan orang-orang cina dengan geng dorang untuk ber taici.

Salah satu tips kekal sihat, adalah bersenam atau beraktiviti seawal pagi. Elakkan tidur masa nie. Kurang elok untuk hidup berkualiti.

Dedulu, aktiviti pagi saya memang membuta je lah dengan teman serumah (Masa bekerja). Konon-konon penat bekerja. Hujung minggu qadar untuk beristirehat dan tidur membesarkan badan. Hihihi..

Teruk betul, kan.

Sedangkan, dalam islam kita tidak digalakkan tidur pagi. Kerana pagi lah masa untuk bangkit dan keluar mencari rezeki.

Jom! saya kongsikan photo untuk tatapan bersama.

Kapal besar nak berlabuh.
Aktiviti Memancing.

Masjid Tanjung Api bersebelahan je.

Ruang berjalan kaki dan berjogging.

Mentari pagi, dari Masjid Tanjung Api.
I love nature !

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Ingin menjana pendapatan dari rumah. Atau sebagai pendapatan tambahan keluarga melalui perniagaan online?

Sila download ebook di bawah ini. Ebook yang akan memberi pendedahan awal kepada anda bagaimana memulakan perniagaan pertama anda.

Atau hubungi saya, Sakinah : 019-916 4276 untuk bantuan khidmat nasihat masalah kewangan dan kesihatan anda dan keluarga.
"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies