Social Icons

Sunday, 8 November 2015

KISAH PELANCONG ARAB RONDA-RONDA PENANG

Assalamualaikum wbt..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog SMS sentiasa ceria dan bahagia di samping keluarga tercinta.

Kita dimasukkan ke dalam syurga.

InsyaAllah.

KISAH PELANCONG ARAB RONDA-RONDA PENANG

Ada sepasang pelancong Arab naik teksi ronda-ronda Penang. Tiba-tiba sebuah kereta ekzos bising memecut dari belakang overtake depa, si Arab terkezuut dan berteriak: "Ustahiad...! Ustahiad...!"

Tidak lama kemudian ada lagi kereta sport laaagi laju mengovertake, si Arab teriak lagi : "ihsibustim !! ihsibustim !!".

Driver teksi heran mendengar bahasa Pak Arab tu.

Tak semena-mena, ada pula satu kereta canggih memotong lagi, si Arab teriak lagi: "..aik..!". Makin la drebar teksi heran.

Kemudian kereta yang atapnya boleh t'buka / t'tutup pula memotong laju, Pak Arab teriak lagi dengan penuh excited "adzam.......adzam...". Garu kepala si drebar ni berkali-kali.

Tidak lama kemudian, kereta sedan kecil pula muncul dari arah kiri dan memintas laju, mengucap si Arab: "Ya Allah, Ikuzus..., Ikuzus ....!"

Tiba-tiba sebuah kereta mewah memotong sambil menekan pedal minyak depan dorang, lagi kuat si Arab teriak: " Irarref... , irarref...!!!"

Setelah semua kereta tadi berlalu, suasana kembali sepi.

Si drebar pula berpikir ....
‍‌‌‌‌‍‍‌‍‍‌
Pikir .....
‍‌‌‌‌‍‍‌‍‍‌
Pikir lagi ...
‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
Pikiiiiiir ...
‍‌‌‌‌‍‍‌
Pikir terusss ..
‍‌‌‌‌‍‍‌‌
Akhirnya si drebar tidak puas hati : "Tuan, ente Arab dari daerah sebelah mana? Tidak pernah ana dengar loghat Arab ente ..!??"

Pelancong Arab jawab : "Ana memang asal kota Arab lah. Tadi tu ana baca tulisan di belakang kereta-kereta yang memotong !!. Di Arab, kami baca dari kanan ke kiri.
‍‌‌‌‌‌‍‍‍
Drebar: "..Haaaaah !!!!

Gerenti hangpa scroll balik nak tengok spelling tadi kan !! Nak tau apa yang dibaca oleh Pak Arab tadi.

Silakan ‍‌‌‌‌‍‍‍‌‌😶

Anda jangan marahkan saya.. relax, k.

Saya pun tertipu dan terkena.

Saje suka-suki lawak petang hari.

SMS dapat kisah perkongsian ni daripada group whatsapp. Cam menarik je.

Walau apa-pun, SMS doakan anda semua sentiasa sihat dan ceria-ceria selalu sebagaimana cerianya hidup pasangan pelancong arab ini.

Sekian, wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com


Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies