Social Icons

Saturday, 28 November 2015

PENTING KE KOLAGEN : SEMAKIN BERUSIA SEMAKIN HILANG KOLAGEN

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung dan bloggers semua berada dalam keadaan sihat dan berbahagia selalu.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Semakin berusia semakin banyak kehilangan kolagen.

PENTING KE KOLAGEN NIE

Ramai yang tertanya, kolagen tue apa?

Persoalan itu bukan hanya bermain di minda anda.. saya pun tertanya-tanya jugak. Hehehe..

Saya fikir, kolagen nie botox.


Mengubah kejadian asal rupa seseorang supaya kekal cantik dan muda sepanjang usia.

Pada saya, mereka ni tak dapat menerima takdir yang tua itu pasti. Huhuhu..

Itu saya yang dulu. Yang tak tahu pape pasal kecantikkan dan of course kesihatan.

SEKARANG PENTING KE KOLAGEN PADA SMS

Rupa-rupanya, dalam badan kita memang ada kolagen. Dan ia takkan kekal lama. Ia akan semakin berkurang seiring dengan peredaran usia dan amalan gaya hidup seseorang.

Ada lagi beberapa perkara yang perlu kita concern.

Keadaan persekitaran sangat mempengaruhi kehilangan kolagen dalam badan.

Setiap hari, kita terdedah dengan pencemaran, radikal-radikal bebas dan sinaran UV yang tinggi serta pemakanan yang tidak seimbang yang banyak kimia.

So, sekarang baru lah saya tahu kenapa kolagen penting kepada semua golongan tidak kira lelaki mahupun wanita.

Saya amat galakkan anda ambil kolagen terutama mereka yang selalu bekerja di luar dan terdedah dengan pencemaran.

Saya yang bekerja dari rumah ni pun, amalkan kolagen. Sebab, saya tahu penting nya kolagen bukan sekadar untuk cantik tapi untuk kesihatan keseluruhan badan.

Haa..

Pasal botox tue tadi.. ia tak sama dengan kolagen ye. Botox nie, memasukkan atau memberi suntikan kepada kulit wajah atau dibahagian-bahagian tertentu. Seperti dagu, tulang pipi, punggung dan breast.

Manakala kolagen nie, nutrisi tambahan yang diperoleh dari sumber semulajadi.

Cam Kolagen Shaklee, ia berasaskan Sisik Ikan Merah, Biji Camellia Japonica, Pfaffia (Ginseng Brazil), vitamin C & D, kekerangan dan Lactobacillus Acidophilus.

Ini lah sedikit sebanyak perkongsian SMS kenapa Pentingnya Kolagen kepada kita.

TIPS KESIHATAN

Cam mana nak tahu, badan kita mula kehilangan kolagen?

Tanda-tandanya, rambut gugur, kuku berbintik-bintik putih, kulit kering dan bersisik, tulang rapuh dan sakit-sakit sendi.

Yang ketara kita boleh nampak pada kulit wajah yang kusam, berjeragat, tak bermaya.

Cam mana, adakah tanda-tanda itu ada pada anda?

Sedikit tips lagi SMS nak share.

Amalkan air kosong yang cukup, pemakanan yang berzat dan nutrisi seimbang serta amalan gaya hidup yang sihat.

Bila Kurus.. Yang berusia akan nampak lebih muda.
WhatsApp : 0199164276 untuk Formula Mudah MESTI Kurus NECK.
Ok, sahabat.

So, usah dibiarkan diri kita dimamah oleh usia dan pencemaran sekeliling. Bukan kerana kita takut tua, tapi demi kesihatan badan.

Bila kita sihat, semua kerja dan urusan menjadi lebih mudah dan lancar.

Alhamdulillah.

SMS mendoakan semoga anda semua sentiasa diberikan kekayaan, kebahagiaan, kejayaan dan Keberkatan hidup dunia dan akhirat.

InsyaAllah.

Sila SHARE jika anda rasa entry ini bermanfaat kepada saudara-mara mahupun rakan-rakan kita di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


 I Now Everyone Can Own Spa I Now Everyone Can Cantik I Sihat, Cantik Luar & Dalam I
I Ingin miliki SPA atas nama sendiri? I Ingin dapatkan rawatan kecantikkan? I
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies