Social Icons

Friday, 13 November 2015

BILA KALI TERAKHIR KITA CUCI USUS??

Keadaan ussus bersih dan kotor.
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

SMS mendoakan semoga sahabat semua berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Apa khabar pagi ini?

Dan apa yang kita makan semalam? Adakah ia telah di flush dengan jayanya?

Wallahulam, hanya anda sendiri yang ketahuinya.

Cuma pagi nie, saya nak kongsikan satu perkara.

Sebelum tu, saya nak warning awal-awal. Jika anda sedang makan, sila habiskan makanan terlebih dahulu.

Risau ada yang muntah hijau nanti. Hehehe..

So, bukan salah SMS ye sebab mencarut seawal pagi nie.

BILA KALI TERAKHIR KITA CUCI USUS??

Bunyi cam pelik, kan?

Cuci usus??

Apa, ingat usus kita nie barang kotor ke nak kena cuci. Elok je terletak kat dalam perut nie. Nak cuci buat apa.. Huhuhu..

Pada permulaan saya pun beranggapan cam tue. Usus nie, organ badan kita. Terlindung dan cam mana pulak boleh menjadi kotor?

Pelik!! Pelik..!!

Hurmm..

Siapa kenal wanita kat bawah nie? Jom baca apa kata beliau...

Cuci usus RM6 000.
" Penerbit dan Pengarah drama Erma Fatima berbelanja RM6 000 semata-mata untuk membersihkan usus beliau sebagai langkah berjaga-jaga daripada sebarang penyakit.

ENAM RIBU RINGGIT MALAYSIA sahabat. Bukan amount yang kecil, k. Terlalu besar.

Tapi, berbaloi demi kesihatan. Cuma dari segi kesan dan fungsi method perubatan saya tak pasti lah cam mana.

Dan mesti kita-kita berfikir ribuan kali untuk keluarkan 6RIBU ringgit semata-mata perkara yang dirasakan remeh.

Betul, betul..

Ok, apa lagi kata beliau?

Beliau telah menjalani rawatan tersebut pada awal tahun ini (tak pasti keratan paper tahun bila) dan menyarankan kepada orang ramai untuk turut berbuat demikian.

Ramai yang tidak sedar bahawa pembersihan usus adalah salah satu cara mencegah penyakit memandangkan segala penyakit bermula daripada perut..... "

Yes!! sekarang saya setuju dengan kata-kata beliau...

Usus punca segala penyakit.

Bertahun kita makan macam-macam, isi selagi boleh diisi perut ikutkan nafsu dan selera. Tapi, tak pernah usahakan untuk keluarkan dengan cara yang baik.

Ada banyak cara untuk bersihkan usus. Tak perlu berbelanja sampai ribuan ringgit.

Yang penting, kita ada kesedaran dan kesungguhan untuk berubah dan bersihkan usus dengan istiqamah.

Saya cadangkan anda amalkan nutrisi tambahan Herb-lax dan jugak Ostematrix.

Kenapa perlu ambil kedua-dua nie?

Saya akui.. saya sendiri memang ada masalah usus kotor yang sangat kritikal sebelum nie. Itulah jugak salah satu punca kenapa perut saya buncit dan obesiti.

Ada yang nak tahu apa fungsi dua vitamin nie?

Herb-lax berfungsi untuk melembutkan najis kita. Tapi, ingat ye. Berhati-hati dengan herb-lax. Tindak balasnya, sangat memuaskan.

Manakala Ostematrix pulak bantu tingkatkan kalsium dalam badan. Biasalah, kita bila kuat bekerja kalsium cepat hilang. Nak, nak kalau kita tak suka minum susu cam SMS nie. Hehehe..

Saya memang tak boleh minum susu.. dah paksa. Kalau nak minum kena picit dan tutup hidung dan mata.

Dasyat, kan.

Haa..

Lagi satu, sebab saya ada gastrik. So, elok sangat lah ambil Ostematrix nie.

Disamping, mengalkalikan badan kita yang banyak toksin kat usus tue.

So, moralnya.. Jaga usus dan pastikan ia beroperasi elok setiap hari. Air kosong pun perlu cukup ya.

Ambil vitamin.. if, air kosong secawan sehari.. tak membantu jugak.

Ok?

SMS doakan semoga sahabat pembaca semua peroleh sesuatu dari entry kali ini.

Sila SHARE, supaya lebih ramai yang sedar bagi memastikan usus mereka dalam keadaan sihat walafiat.


Sekarang NECK dan 60 hari. Tiada lagi 100hari.
Untuk maklumat lanjut whatsApp : 0199164276.
SMS doakan anda semua Kurus, Sihat, Cantik dan Bahagia dunia dan akhirat.

InsyaAllah.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies