Social Icons

Sunday, 15 November 2015

SERIK KURUS TANPA ILMU, BERHABIS RIBUAN RINGGIT, PENAT BERULANG ALIK KE HOSPITAL SETIAP BULAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

SMS doakan semoga sahabat pengunjung semua sentiasa berada dalam keadaan sihat dan bahagia selalu.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab. InsyaAllah..

Baru-baru ini, Master Firdaus sempat berhubung dengan Cikgu Rohana. Beliau merupakan salah seorang peserta Program Now Everyone Can Kurus Batch 2.

So, di bawah ini adalah hasil dari perbualan mereka.

TESTIMONI NECK 2 : SERIK KURUS TANPA ILMU, BERHABIS RIBUAN RINGGIT, PENAT BERULANG ALIK KE HOSPITAL SETIAP BULAN

Cikgu Rohana berasal dari Kedah. Lebih spesifik, Taman Teratai, Pendang.

Beliau berusia 50 tahun, tinggi 155cm dan berat asal 89kg.

Sebelum ini, Cikgu Ana ni sebenarnya ada masalah kesihatan, walaupun belum mencapai tahap serius tapi beliau terpaksa mengambil 5 jenis ubat daripada doktor.

Antaranya beliau ambil ubat untuk jantung, bagi mencairkan darah dan ubat untuk kolestrol.

Sampai satu tahap pada tahun 2012, doktor terpaksa buat ujian dengan memasukkan cecair ke dalam saluran darah untuk cek sama ada jantung tersumbat atau tidak.

Syukur... Keadaan masih terkawal. Namun, Cikgu Ana terpaksa ambil 5 jenis ubat yang doktor berikan.

Antara masalah yang sering dialami oleh Cikgu Ana sebelum ini adalah beliau kerap ambil MC.

Hospital Sultanah Bahiyah dah jadi tempat 'lawatan' setiap bulan akibat masalah kesihatan yang beliau alami.

Dengan ketinggian 155cm dan berat 89kg, pada usia awal 50 an, Cikgu Ana mula terasa sakit dibahagian lutut.

Macam mana tak sakit lutut, setiap hari Cikgu Ana terpaksa naik tangga 4 tingkat untuk pergi ke kelas mengajar.

Bila badan besar, ligamen dibahagian lutut akan cepat haus kerana terpaksa menampung berat badan yang tinggi. Kesan nya, tulang di bahagian atas lutut mula bergesel dengan tulang di bahagian bawah.

Besarkan untuk bacaan lebih jelas.
Hubungi SMS : 0199164276 untuk details program.
Kesannya....

Oooohhh..... Sangat-sangat sakit.

Cikgu Ana ada cerita dekat saya,dahulu kalau dah duduk dalam 30 minit, bila nak bangun satu kaki akan terus rasa kebas.

Disebabkan sakit yang macam macam, adakalanya tak boleh tahan juga.

Satu hari, Cikgu Ana pergi ke farmasi di Alor Setar dan terjumpa dengan Kak Sopiah.

Kak Sopiah bertanya"Kak... Kak ada masalah kesihatan ker?" 

Cikgu Ana mula bercerita panjang lebar.

Kak Sopiah dengar penjelasan dari Cikgu Ana dan merasakan masalah kesihatan Cikgu Ana ini berpunca dari masalah berat badan

Kalau berat badan diturunkan, Insya Allah sakit sakit lain akan mula hilang.

Sebelum balik, Kak Sopiah menceritakan mengenai Program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang dianjurkan oleh Empayar Maria Firdaus.

Kak Sopiah kongsikan dengan Cikgu Ana beberapa tips untuk kurus dan sihat. Kak Sopiah minta  Cikgu Ana test dulu untuk tempoh 2 minggu.

Selepas 2 minggu, beliau terus menyertai program NECK pada 1 Mac 2015.

Dengan keazaman untuk memperbaiki tahap kesihatan dan menurunkan berat badan, Cikgu Ana join program NECK.

Selepas 100 Hari

1. Tahap kesihatan Cikgu Ana semakin bertambah baik.

2. Tekanan darah tinggi semakin turun ke paras normal.

3. Ubat dah dikurangkan oleh doktor. Kalau dulu kena ambil 5 jenis ubat, sekarang hanya ambil 1 jenis ubat sahaja

4. Dulu suami selalu kena teman kan Cikgu Ana untuk ke hospital di Alor SetarTapi sekarang dah tak perlu lagiKalau dulu kena pergi setiap bulanSekarang, hanya 3 bulan sekali sahaja.

5. Masalah lutut semakin baik dan kurang rasa sakit

6. Kulit muka semakin glowing dan remaja.

Sangat berbeza kesannya. Sebab, nutrisi dan zat yang cukup. Alhamdulillah..
7. Anak-anak dan suami pun turut serta mengamalkan gaya hidup sihat yang disarankan oleh pihak NECK.

Alhamdulilah, ia nikmat yang tak dapat didustakan lagi.

Saya seru kepada kaum wanita sebaya saya di luar sana, usah fikir mudah. "Tak pe, hospital kan ada. Kerajaan tanggung.. bukan mahal pun."

Mungkin pada anda ia tak mahal..

Tapi, bagi saya ia sangat mahal. Masa saya banyak dihabiskan dengan menunggu giliran, ulang-alik ke hospital setiap bulan.

Sedangkan masa itu boleh diperuntukkan untuk kerja-kerja tertangguh di sekolah. Masa sakit saya sepatutnya digunakan bersama keluarga beriadah dan bercuti.

Bukan terbaring sakit kerana penat dan tak mampu bergerak aktive.

Inilah harga yang perlu saya bayar dulu akibat diri sendiri abaikan kesihatan.

Wang ringgit tak mampu membeli kesihatan jika ia sudah parah.

So, bertindaklah sekarang sebelum semakin terlambat.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

*Sila SHARE jika anda rasa kisah ini memberi manfaat kepada saudara-mara mahupun rakan-rakan sekeliling kita.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies