Social Icons

Wednesday, 11 November 2015

RAHSIA KEMPISKAN PERUT DARIPADA NECK SMS

Assalamualaikum wbt..

Apa khabar pagi nie? Dah bersarapan? Hopefully, kita semua dah bersarapan ye.

SMS mendoakan semoga sahabat pengunjung blog sakinahms.blogspot.my sentiasa berada dalam keadaan sihat dan ceria selalu.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Ok, pagi ni saya nak share satu tips. Tips Rahsia Kempis Perut.

Saya yakin, mesti ramai di luar sana yang sukakan benda ini.

Setiap hari tak boleh berpisah. Terutama di musim cuaca panas. Tapi, tak mustahil jugak ada segelintir yang tak menggemarinya.

Hurmmm..

Apa ye??

RAHSIA KEMPISKAN PERUT DARIPADA NECK SMS

Saya ada seorang kenalan yang dah lama berkawan.

Suatu petang, sambil-sambil duk bersantai.. dia ada kongsikan satu kisah seorang kakak kepada saya.

Usia kakak tu dalam awal 40-an.

Kebiasaannya, wanita selepas kahwin mesti alignment banyak yang lari kan?

Bila beranak pinak lagi lah, semakin jauh ia berlari :-)

Ngeri bila tengok diri sendiri di depan cermin. Nak nak tang perut..

Saya selalu mendengar aduan rakan-rakan wanita. Perut buncit.. menggelebeh lemak tersembur sana-sini. Kiri, kanan dah tak de shape.

Macam-macam lah.

Huhuhu..

Saya yang bujang nie, pun rasai nya. Apatah lagi mereka yang dah berkeluarga.

Saya pulak, jadi takut. Hehehe..

Nak dipendekkan cerita, si kakak ni dulunya memang berperut buncit. Sehingga ramai yang salah faham. Ingat dia mengandung lagi. Stress, kan..

Selepas dia stop ambil ais, minum ais.. dalam tempoh setahun, perutnya yang 'mengandung' tue kembali menjadi flat.

Say NO for AIS.
Itu hanya dengan kurangkan ais taw.

Bayangkan, kalau kita atau akak tadi sertakan dengan senaman untuk attack lemak di perut mesti lagi cepat flat perutnya.

So, apa nak difikir-fikirkan lagi.

Jom! mulai hari ini kita kurangkan pengambilan ais atau berhenti terus minum ais sebab banyak buruk dari baiknya terutama untuk dalaman wanita.

Lebihkan air kosong dan suam dalam minuman harian kita.

InsyaAllah, proses turunkan berat badan akan menjadi lebih mudah.

Haa..

Amacam?

Masih tak percaya atau tak boleh terima kenyataan?

Apa kata sahabat semua, tonton video di bawah ini. Eksperiment oleh seorang doktor bagaimana ais memerangkap minyak/ lemak mengikut perubahan suhu air.


So far, ramai yang mula sedar akan kesan minum ais kepada badan termasuk diri SMS sendiri.

Diharapkan anda semua peroleh sesuatu dari sharing ini.

Saya doakan anda kurus, Sihat dan Cantik (luar/ dalam).

*Sila SHARE jika anda rasa entry kali ini bermanfaat.
*Jom join channel telegram.me/RahsiaKurus untuk dapatkan lebih info setiap hari.

Sekian, wassalam.

Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies