Social Icons

Sunday, 29 November 2015

TIPS KESIHATAN DAN KECANTIKKAN : KOLAGEN DARI VITAMIN C

Assalamualaikum dan salam bahagia semua :-)

SMS doakan semoga sahabat pengunjung dan blogger semua sentiasa dipermudahkan urusan olehNya dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah supaya dapat berkongsi bersama mereka yang memerlukan.

Selain itu, kita dapat memartabatkan ekonomi keluarga dan agama.

InsyaAllah.

Kecantikkan memang tak dapat dipisahkan dalam jiwa setiap wanita.

Cantik nie, subjektif untuk diterangkan.

Ada yang semulajadi cantik.

Ada yang cantik terpancar dari seri wajah.

Macam-macam lah cantiknya :-)

VITAMIN C SUMBER KESIHATAN DAN KECANTIKKAN

Hari nie, saya nak kongsikan sikit mengenai Vitamin C.

Kita semua tahu, yang vitamin C nie memang orang amalkan untuk dapatkan kulit yang cantik.

Tapi, tak ramai yang tahu kenapa Vitamin C?

Apa yang bagus vitamin nie, kan..

Ok.

First perkara yang mungkin ramai tak tahu, Vitamin C boleh meransang pembentukkan kolagen. Apa kaitan kolagen dengan kecantikkan? (Anda boleh baca di sini).

WHY PENTING KOLAGEN?

Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Ooooo...baru tahu :-)

Oleh itu, si kolagen ni memang penting dalam proses mempertingkatkan kadar keanjalan kulit dan halang otot menjadi lembik.

Sebab tue, SMS amalkan Sustained Release Vita C Plus 2 biji sebelum sarapan setiap hari + Collagen Powder.

WhatsApp  : 0199164276 untuk dapatkan Offer special SR Vita C bulan ini.
Fungsinya, bagi kulit kita firm supaya tak flabby.

Ramai yang bertanya SMS, cam mana nak atasi masalah kulit flabby nie?

Haa..

Saya dah cakap, amalkan supplemen cam SMS.. tapi, ngak mahu dengar.. udah dibilang (tiba-tiba kuar indon celup pulak). Rasa SMS ambil kesempatan kan. Bukan nak bantu kurus. Tapi, nak jual produk.

Hahaha..

Terpulang kepada masing-masing. Jika anda rasa begitu. Bukan salah SMS pun.

Mereka yang memilih.

Kita nak kurus, nak diet ke.. nak turunkan berat badan nie, biarlah sihat dan cantik luar dalam.

Betul ke betul..

Of course lah betul.

SMS ada satu kisah sedih taw.

Ini, sharing dari seorang sahabat.

Dulu beliau ada seorang kakak dalam familynya. Kakak dia gemuk..

Then, kakak dia cakap nak kurus.

Anda tahu apa jadi?

Alhamdulillah kakak dia memang kurus. tapi, kurus sebab sakit. Kakaknya meninggal dunia kerana menghidap barah..(saya tak ingat dah barah apa. Al-fatihah untuk arwah).

Moralnya, utamakan kesihatan kita. Barulah cantik atau kurus itu menjadi bonus.

Dan sentiasa berdoa mohon kepadaNya semoga dipermudahkan segala usaha dan diberikan kesihatan berpanjangan agar dapat mempertingkatkan amal ibadat kepadaNya.

Setiap hari saya berjumpa dengan pelbagai kes masalah kesihatan.

Bukan seorang dua. Ramai.. terlalu ramai.

So, anda ambil lah ikhtibar dari setiap apa yang SMS update di blog.

InsyaAllah.

*Sila SHARE jika anda rasa entry ini bermanfaat kepada mereka di luar sana.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

 I Now Everyone Can Own Spa I Now Everyone Can Cantik I Sihat, Cantik Luar & Dalam I

I Ingin miliki SPA atas nama sendiri? I Ingin dapatkan rawatan kecantikkan? I
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies