Social Icons

Friday, 2 October 2015

KENAPA MUKA SAYA BERJERAGAT

Assalamualaikum dan selamat petang semua.

SMS doakan semoga sahabat semua sentiasa berada dibawah lindungan dan payung rahmat Allah SWT.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

Sebagaimana anda semua sedia maklum, SMS dalam proses untuk melancarkan SPA based dari rumah.

SPA mampu milik.

So, petang ni SMS nak share sedikit tips dengan sahabat semua mengenai masalah kulit muka berjeragat.

JERAGAT PUNCA KULIT KUSAM DAN TIDAK SIHAT

Tahukah anda, apakah punca muka berjeragat?

Hurmm..

SMS D'Secret Home Spa nak share sedikit tips kecantikkan kepada kaum wanita kat luar sana.

Salah satu punca adalah sebab kehilangan collagen dan terlalu banyak terdedah kepada sinaran uv yang tinggi.

Cam saya.

Saya nie, tak suka pakai make up yang tebal. Sebab, rimas. Rimas bila nak ambil wudhuk time solat.

Nak keluarkan remover, cleanser dan sewaktu dengan nya.

So, saya pakai bila perlu je.

Alaa.. Tepek sikit-sikit cream safi, olay(itu dulu) kat muka nie. Ok, lah kan.

Itu saya dulu. Nak kata tak pakai.. Pakai lah jugak. Tapi, belasah pakai je. Asal rasa cam tertutup dan terlindung ok lah. Selamat..

Selamat lah sangat.

Rupanya, kena ada elmu jugak.

Wajib pakai sun block protection. Yang uv tinggi.

Sekarang nie, Radikal bebas sekeliling kita pun banyak.

Bila kulit muka selalu terdedah ni lah, terjadinya jeragat. Ia dah menembusi lapisan kulit muka yang kedua.

Nampak cam biasa-biasa.

Tapi, ambil masa untuk pulihkan semula.

Bukan seminggu dua.

Kena ada elmu dan sifu.

Haa..

Just Wait & See.

SMS kembali cun dan berseri-seri tanpa jeragat.

Tak percaya, tak pe.

Follow je :-)

K, lah. SMS doakan semoga anda semua sentiasa sihat-sihat dan ceria selalu.

Sehingga bersua kembali di lain entry.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

 I Now Everyone Can Own Spa I Now Everyone Can Cantik I Sihat, Cantik Luar & Dalam I
I Ingin miliki SPA atas nama sendiri? I Ingin dapatkan rawatan kecantikkan? I
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies