Social Icons

Sunday, 4 October 2015

" ARRGGGHHH !! SAKITNYA MIGRAIN NIE !! "

" Argghhh !! Sakitnya.. !! "

Hanya orang yang sakit je taw cam mana sakitnya Migrain nie.

Tadi ada seorang peserta NECK bertanya : kenapa lately dia sakit kepala?

So, saya tanya dia semula. Dah berapa lama ada migrain?

Rupanya dah lama jugak, dalam 2 tahun.

Cuma sejak dia berpindah tempat kerja baru. Migrain semakin berkurang. Dan sebulan bersama kami.. Migrain dia kadang-kadang, je menyerang.

Ok.

Cam pelik, lah kan?

Apa yang tak kena.

Sembang punyer sembang. Rupanya, healing crisis.

Alhamdulillah.

Ada ke sahabat bloggers SMS yang ada masalah migrain nie?

SMS nak share tips cikit.

- Elakkan dari mengambil ubat tahan sakit. Ia hanya akan lebih memudaratkan kita. Terutama buah pinggang.

- Amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat.

- Elakkan diri dari stress dan terdedah kepada cuaca yang panas dan tercemar. Cam sekarang nie, jerebu.

- Boleh ambil nutrisi tambahan untuk pulihkan masalah peredaran darah kita. Migrain ia berkaitan dengan masalah salur darah dan tekanan. Sebab tue, kalau anda picit dan urut di bahagian leher, belakang kepala, dahi akan terasa sakitnya.

Itu adalah titik stress.

- Sembelit jugak punca migrain.

Ok.

Selamat mencuba dan jaga kesihatan diri anda untuk kebahagiaan dunia akhirat.

InsyaAllah.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies