Social Icons

Saturday, 24 October 2015

STRESS RUMAH BERJERAGAT DAN KARAT SANA-SINI

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua..

SMS doakan semoga sahabat pengunjung dan blogger semua sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga tercinta.

Kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

Topik yang dah lama saya nak share tapi asyik tertangguh je.

So, hari ni Alhamdulillah dapat jugak luangkan masa untuk topik penjagaan rumah nie.


STRESS RUMAH BERJERAGAT DAN KARAT SANA-SINI

Stress kan bila rumah cam kapal pecah.

Tapi, lagi stress kalau rumah tue berkarat, comot, jeragat sana-sini. Malu kawan-kawan, jiran mai rumah.

Cam kita tak reti jaga rumah pulak. Huhuhu..

Relax.

Biasalah tue, part conteng-conteng nie kita tak dapat nak control.

Even dah berpesan kat anak-anak.

" Jangan wat mama pening kepala. Mama penat. Adik dengan kakak main leklok ye. "

5 minit ok, lagi..

Selepas, setengah jam.. Sedar-sedar, habis rumah dorang berimaginasi.

Gaya cam kertas dah tak de kat rumah nie.

Hakikatnya, kertas berlambak.

Siap ada jalan cerita lagi.

Anak-anak sedang membesar. Tambah ada geng abang, kakak. Seronok lah dorang.

Alaa..

Kita pun pernah kecik.. pernah lalui zaman dorang.

Tak dapat nak buat apa melainkan ajak dorang bersihkan semula conteng-contengan tersebut.

Mudah kerja.

Dah conteng kenalah denda..

Yang part nak bersihkan ni, lah cukup stress.

Betul, betul?

Relax.. jangan stress. 

Cuba guna Basic-H. Pencuci asas Shaklee bebas kimia. 1001 macam kegunaan. Bukan setakat kotoran di dinding, toilet dan makanan pun boleh.



Kat bawah nie, ada sedikit testimoni mereka yang dah try Basic-H.


Yang ni, pulak toilet.

Mesti penat kan duk menyental je kerja. Tapi, tak bersih jugak. Silap haribulan, tangan yang luka, badan yang sakit.

                              

Habis semua ruang, dorang duk mewarna.

                              

Amacam?

Seronok kan, bila jumpa pencuci yang memudahkan kerja.

Alhamdulillah.

Kalau anda nak cuba Basic-H, boleh hubungi saya untuk tempahan dan khidmat nasihat berterusan.

InsyaAllah, saya cuba bantu yang terbaik.

Saya pun dah cuba Basic-H nie. Just titikkan sedikit di tempat yang nak disental tue. Yang penting, ia bebas kimia dan selamat.

So, secara tidak langsung kita dapat mengurangkan peratusan pencemaran alam.

(Nampak cam simple tapi kalau 100 orang guna produk mengandungi bahan kimia yang tinggi, tidakkah ia mengundang bahaya kat komuniti tersebut? Fikir-fikirkan dan renung-renungkan)

OK, lah semoga ia bermanfaat dan kerja serta urusan anda dipermudahkan oleh Allah SWT.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.


"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
Ingin menjana pendapatan 3, 4, 5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi Cinta Hati SMS

019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com
FB : Sakinah Mat Said

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies