Social Icons

Monday, 19 October 2015

PEPPERMINT-GINGER PLUS BAGUS UNTUK ANGIN DAN LOYA GASTRIK

Assalamualaikum dan salam bahagia kepada semua blogger dan pengunjung blog SMS.

SMS doakan semoga anda semua sentiasa berada dalam lindungan dan payung rahmat Allah swt.

Kerna ukhuwah itu indah.

Anda semua sahabat alam maya yang telah menjadi sebahagian hidup SMS.

Mudah-mudahan kita semua dimasukkan ke dalam syurga tanpa dihisab.

InsyaAllah.

ANGIN DAN LOYA GASTRIK KURANG MENYENANGKAN

Sebagaimana SMS kongsikan sebelum-sebelum nie, yang saya ada masalah gastrik yang sangat teruk (Boleh baca DI SINI : Trauma Gemuk 2kali).

Bila gastrik kita rasa serba tak kena.

Perut pedih.. kepala pening, loya-loya cam orang preggy lak.

Makan apa pun dah tak membantu.

Cam mana ia boleh berlaku? Sahabat baca kat sini (4 Punca Utama Gastrik)

Haa..

Dah baca?

Bukan susah pun kita nak jaga gastrik nie sebenarnya.

Agak cerewet pada pandangan mata sesetengah orang. Hakikatnya, memang begitu gaya hidup yang perlu diamalkan oleh kita semua.

Tak perlu tunggu orang tu gastrik ke jatuh sakit ke.. yang normal pun kena amalkan gaya hidup sihat sama je.

Saya nak kongsikan satu tips kurangkan pening-pening loya akibat angin 'puting beliung' nie. Hehehe..

Kalau sesape ada Peppermint-Ginger Plus Shaklee kat rumah tue, boleh ambil 3 biji peppermint nie. Then, bancuh dengan air suam atau teh-o (Boleh ganti dengan Cinch Mix Tea).

Kacau hingga larut. Biasa saya, biarkan je kat dalam air sebelum lunch. After lunch nanti dah ready untuk diminum.

Kadang, saya letak dalam shaker sekali dengan Alfalfa Complex. Goncang-goncang dah siap. Letak dalam peti ais bagi rasa sejuk untuk feeling fresh (Bajet time minum cam duk kat Cameron. Hehehe).

Selain minum sendiri, SMS jadikan ia sebagai refreshment untuk SMS D'Secret Home Spa.
Satu family memang suka bila saya sejukkan. Nak-nak yang berdua tue. Berebut-rebut dorang.

Saya tuang dalam bekas kaca.. nampak lebih menarik. Bekas recycle je pun.

So, selamat mencuba.

Anda akan rasai perbezaannya.

Kalau ada yang berminat nak try, tapi tak de lagi peppermint kat rumah tue. Boleh je whatsapp SMS : 019916 4276.

*Share jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk mereka yang ada masalah gastrik, loya-loya pening, angin dan masalah penghadaman.

Sekian, wassalam.
Salam Sayang, Salam Bahagia.

"Think Positive & Keep Smiling, Home Sweet Home."
~Now Everyone Can Kurus~
019-916 4276 [ Call, SMS, WhatsApp, Telegram ]
sakinahmatsaid@gmail.com

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies