Social Icons

Friday, 2 September 2016

CADANGAN UNTUK ATASI MASALAH SEMBELIT, BUASIR DAN SUKAR MEMBUANG AIR BESAR

Anak kecil sembelit, dorang menangis.
Kalau kita rasa sakitnya sembelit,apatah lagi mereka si kecil.

Assalamualaikum..

Siapa ada masalah pembuangan air besar? Jangan malu-malu nak ngaku. Ngaku dalam hati je, tak pe.

Ok, memandangkan ada yang bertanya Kinah cam mana nak atasi masalah kesukaran membuang ni, Kinah share kat sini ye.

Mana taw, ada antara anda yang mempunyai masalah yang sama kan. Tiada siapa yang tahu.

Kalau susah nak membuang risikonya macam-macam.

First, sembelit. Bila sembelit boleh terjadi buasir dalam atau luar (off course lah berdarah). Sakit wooo..

Second, dah lah sembelit. Tekanan emosi sebab tak boleh nak memerut (membuang). Bila emosi tertekan, peratus kejayaan itu menjadi lebih rendah dan amat tipis taw.

Sehingga ada yang membuat keputusan stop makan, kurang makan yang berat pada pandangan mata(hakikatnya, ia penting kepada sistem badan), mula ambil junkfood, kerepek dan kekacang yang tinggi garam.

Disangka ia dah betul. Sebab fizikalnya ringan kan. Huhuhu..

Actually bila anda ada masalah di atas ni, Kinah sangat galakkan anda amal EnergizinG Soy Protein (ESP) sebab ia setanding dengan 12 cawan susu tinggi kalsium. Kadang kita sembelit sebab kekurangan serat dari sumber protein yang dperlukan oleh badan.

Then, ambil Herb-Lax untuk bersihkan usus yang berkerak, Ostematrix pula tambah kekurangan kalsium dalam badan yang akan bantu melembutkan najis anda nanti.

Kita perlukan 1000mg Kalsium setiap hari taw. Rasa-rasa dah cukup kalsium tak pe.

Susah nak membuang sebab usus dah lama tak clean. Asyik makan merapu meraban je bertahun-tahun.

Bukan semua orang ada masalah cam nie. Bukan orang gemuk je. Yang kurus tapi buncit pun alaminya dari pengalaman my cust.

Conclusionya, siapa yang kurang nutrien dalam badan akan ada macam-macam masalah.

Nak tahu sihat ke sihat, just semak warna dan bau najis kita. (Boleh baca di sini).

Ok, jangan kecam saya.

Ini hakikat.

Anda suka anda share untuk manfaat lebih ramai orang. Anda tak suka, diam-diam sudah.

Saya tak ganggu anda. Saya cuma berkongsi dari pengalaman dan ilmu yang Allah pinjamkan.

Ingin dibantu?

Hubungi Kinah segera sebelum makin parah.

Sakinah,

sakinahmsblogspot.my

0199164276.

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies