Social Icons

Thursday, 8 September 2016

TIPS SIHAT CREW NECK SAKINAH - AUDIT LEMAK 4


TIPS SIHAT CREW NECK SAKINAH - AUDIT LEMAK 4

Kesimpulan dari Audit Lemak 1, Audit Lemak 2 dan Audit Lemak 3.

First pastikan niat nak kurus adalah betul, niat kerana Allah SWT.

Sentiasa mohon doa dan kekuatan dariNya supaya ditunjukkan jalan yang terbaik dalam usaha turunkan berat badan.

Niat lah kurus supaya dapat badan yang sihat, mudah nak beribadat, mudah nak bergerak sana-sini.

Bukan kurus sebab sakit hati dengan Mak Cik Gemuk.

Bukan kurus sebab nak pakai baju seksi.

Jika niat sakit hati, niat kurang betul..

Kurus takkan kekal lama.

Ia sementara je. Hidup kita ni milik Allah. Allah boleh tarik nikmat pada bila-bila masa sahaja.

Kita ni tak sempurna.

Salah satu sebab wanita lebih mudah gemuk berbanding lelaki kerana dikawal oleh hormon di dalam badannya.

Ok, second.. si isteri tadi join slimMOOD semata-mata tanpa apa-apa ELMU turunkan berat badan.

Ia lebih kepada rawatan memecahkan lemak yang sedia ada.

Tapi, setiap hari si isteri load banyak jenis makanan yang tak sihat.

Contohnya, banana cheese, kek keju. Makanan-makanan yang tinggi garam, lemak trans yang tersembunyi.

Kebiasaannya rawatan macam ni, mereka kurang tekankan tentang pengambilan pemakanan secara details.

Jika ingin lebih panduan kena tambah charge tambahan. (Jika ada).

Third, si isteri kurus tanpa MENTOR.

Penting taw, ada mentor.. ada orang yang bantu kita.

Guide cara yang berkesan.

Pastikan mentor tu betul-betul nak bantu.

Tapi.. kadang, MENTOR dah ada.

Sanggup keluarkan duit tapi gagal jugak.

Kenapa?

Audit lagi.. semak diri.

Jawapan tiada TINDAKAN.

Walau sehebat mana pun MENTOR, sebagus mana pun ELMU, jika anda sendiri tidak BERTINDAK dengan mengharapkan berlaku magic lemak mencair.

Lupakan lah niat nak kurus.

Dah berdoa mintak petunjuk pada Allah. Allah dah tunjuk.. Tapi, diri sendiri tak berusaha.

Ia sia-sia jugak.

Ok.

Pastikan anda membuat pilihan yang bijak.

Selamat AUDIT LEMAK..

Semoga lebih ramai rakyat Malaysia dapat turunkan berat badan secara sihat.

Hidup aktif dan bahagia :-)

Ingin menurunkan berat badan bersama Crew NECK Sakinah anda?

Hubungi saya segera (Sakinah : 0199164276), sementara anda masih mampu berusaha.

Anda masih mampu bergerak membawa badan berbanding mereka yang sudah terlantar mengharapkan ehsan orang sekeliling untuk membantu.

Fat Burn! Muscle Build!
Fast Action! Fast Result!

WhatsApp, Sakinah : 019-9164276.
Agen & Crew Now Everyone Can Kurus (NECK).

Apa Komen Anda

Google+ Followers

 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Kepakaran Saya:

Memberi khidmat kesihatan menyeluruh berasaskan amalan produk semulajadi, selamat & halal dengan keizinan Allah SWT. Setiap langganan vitamin dari kami, anda layak mendapat :-
- Jadual Makan Vitamin
- Konsultansi Percuma berterusan
- Jemputan ke group facebook exclusive
- Peluang menjana income dengan Shaklee
Whatsapp/ Telegram :- 019-916 4276
Emel : sakinahmatsaid@gmail.com

Rakan Blog

Disediakan oleh Zulfa Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared by Zulfa Technologies